Руският концерн Газпром се е съгласил по изключение да отсрочи

...
Руският концерн Газпром се е съгласил по изключение да отсрочи
Коментари Харесай

Газпром даде отсрочка за плащането на августовския аванс от Молдова

Руският тръст " Газпром " се е съгласил по изключение да отсрочи до 1 септември заплащането на задатъка от молдовската " Молдовагаз " за доставките на съветски газ през август. Това се споделя в известие на холдинга, представено от ТАСС. 

" Молдовагаз " не е изпълнила договорните си отговорности към " Газпром " да заплати предплатено доставките на газ за август 2022 година Поради това молдовската компания се е обърнала към съветския тръст с молба срокът за заплащане на задатъка да бъде отсрочен до 1 септември 2022 година По изключение " Газпром " е решил да се съгласи, се показва в официалното съобщение. 
   

Ръководителят на " Молдовагаз " Вадим Чебан заяви, че компанията е платила на " Газпром " отговорностите си за доставките на природен газ през юли, само че моли изплащането на задатъка за август (дължим до 20 число на този месец) да бъде отсрочено до края на четвъртото тримесечие.   

Молдова и " Газпром " имат подписан петгодишен контракт, който влезе в действие на 1 ноември предходната година, и планува доставките на газ за всеки месец да се заплащат предплатено до 20-то число на същия месец, напомня Ройтерс. 

През миналата година " Газпром " два пъти предизвести Кишинев, че може да спре доставките при закъснение на заплащанията. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР