Руският комуникационен регулатор започва да се обръща с изисквания към

...
Руският комуникационен регулатор започва да се обръща с изисквания към
Коментари Харесай

Русия започна подготовката за "суверенен интернет"

Руският информационен регулатор стартира да се обръща с условия към доставчиците на интернет услуги месеци преди да е влезнал в действие новият закон за " върховен рунет " (руския сегмент на интернет), написа деловото издание РБК.

По-голямата част от гласувания тази година закон, даващ на управляващите опция да управляват трафика при " заплаха ", влиза в действие едвам тази есен - на 1 ноември, а някои от условията - от началото на 2021 година Роскомнадзор обаче желае от доставчиците да дават нужната информация за точките на продан на интернет трафика и друга информация. Според шефа на една от запитаните компании това би трябвало да се случи не по-късно от 9 юли 2019 година

В известието до въпросния и други снабдители Роскомнадзор напомня, че задачата на системата за наблюдаване на интернет ще разреши " в случаи на закани от нарушение на целостта на Рунет оперативно да се одобряват нужните ограничения за отстраняването им ".

С влизането в действие всички оператори ще би трябвало да конфигурират съоръжение, предоставено от Роскомнадзор, което ще оказва помощ за ръководство и - при потребност - пречистване на трафика и блокиране на достъпа до уеб сайтове (нещо, което в този момент вършат доставчиците).

Руските управляващи споделят, че считат да употребяват закона, с цел да " пазят интензивно " страната от всякаква външна или друга евентуална опасност.

Повече за закона четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР