Руският износ на диаманти за Великобритания ще бъде забранен в

...
Руският износ на диаманти за Великобритания ще бъде забранен в
Коментари Харесай

`Великобритания планира да забрани вноса от Русия на диаманти, мед, алуминий, никел

Руският експорт на диаманти за Англия ще бъде неразрешен в границите на нов пакет от наказания по отношение на нахлуването на Русия в Украйна.

Освен диамантите, вносът на мед, алуминий и никел с съветски генезис също ще бъде блокиран, според законодателство, което ще бъде въведено по-късно през годината.

Премиерът Риши Сунак, който е в Япония за срещата на върха на Г-7, съобщи, че Обединеното кралство би трябвало да покаже на Москва и на света, че „ насилието и принудата не жънат награди “.

Руската диамантена промишленост е на стойност 4 милиарда $ под формата на експорт, по данни от 2021 година.

Освен това английското държавно управление възнамерява наказания против още 86 лица и компании, свързани с президента Владимир Путин, в това число хора, които „ интензивно пречат на използването на към този момент съществуващите наказания “.

След нахлуването на Русия в Украйна английското държавно управление взе на прицел повече от 1500 физически и юридически лица и замрази повече от 18 милиарда паунда активи в границите на режима на наказания.

Миналата година Англия, Съединени американски щати, Канада и Япония не разрешиха вноса за съветско злато в опит да понижат способността на Кремъл да финансира войната в Украйна. От Даунинг стрийт обявиха, че повече от 60% от „ военното сандъче “ на президента Путин или към 275 милиарда паунда са блокирани.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР