Руският газов монополист Газпром обяви във вторник, че ще запази

...
Руският газов монополист Газпром обяви във вторник, че ще запази
Коментари Харесай

Газпром ще запази износа си на природен газ за Европа на сегашните нива

Руският газов монополист " Газпром " разгласи във вторник, че ще резервира износа на природен газ за страните отвън Оперативно-наблюдателно дело на равнището от предходните години.

Изказвайки се на 13-тата Европейска газова конференция, ръководителят на компанията Елена Бурмистрова, отговарящ за износа, означи, че през 2019 година " износът на " Газпром " за страните отвън Оперативно-наблюдателно дело възлезе на 199,3 милиарда кубически метра газ ". Тези данни включват и доставените на Китай 382 милиона кубически метра газ.

13-тата годишна Европейска газова конференция се организира сред 27-и и 29-и януари във Виена, като се планува да бъде едно от най-важното събития за международната газова промишленост от доста години насам.

Представители на европейските газови колоси, като съветският " Газпром ", австрийската OMV и френската Total, ще вземат присъединяване в тридневните полемики във виенския хотел " Мариот ". Очаква се наред с постигнатото в края на 2019-а година газово съглашение сред Русия и Украйна, участващите на конференцията водещи фигури да дефинират европейската газова тактика, която наподобява ще включва все по-голяма взаимозависимост от втечнения природен газ, построяването на взаимоотношения сред газовата промишленост и Европейската комисия и нови способи за финансиране.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР