Руският газ, който е спрян за България, отива в Гърция

...
Руският газ, който е спрян за България, отива в Гърция
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Руският газ за 70 евро ще го получим за 100 и няколко евро от Гърция

Руският газ, който е спрян за България, отива в Гърция и от там България го получава. Оказа се, че съветският газ за 70 евро ще го получим за 100 и няколко евро от Гърция, разяснява в изявление за Българска национална телевизия депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Според него, без значение от кое място ще бъде газът, е трябвало българската общност да бъде успокоена успокои, че е обезпечен газ на по-ниска цена, с цел да няма банкрутирали бизнеси, с цел да не понижава " Топлофикация - София " топлата вода или да купуваме стока на европейски цени. " Говорих с работодателите - те са в смут ", съобщи Аталай.

Той разяснява още, че дипломацията сред българското държавно управление и " Газпром " е стигнала до това ниво, в което взаимно се упрекват в напън.

" Би трябвало да се намерения в доста по-дълъг интервал от време за подписване на договорите. " Булгаргаз " трябваше да направи всичко допустимо преди " Газпром " да спре газа да уведоми българската общественост, че договарянията няма да имат добър излаз, а не да научим на идващия ден ", добави депутатът.

Хванахме се на залог с министъра на енергетиката дали от 1 юли ще потече газ от газовата връзка с Гърция - няма да потече, уверен е депутатът. Според него пътят на дипломацията не е бил извървян до дъно.

В момента газ има, тъй като Европейски Съюз не взе решение внезапно да приключи доставките. На тях им е ясно, че няма по какъв начин да обезпечат 100 милиарда, съобщи Аталай.

Откъде ще доставяме газ, с цел да нагнетяваме нашето вместилище в Чирен? Ние сега нямаме потенциал, попита той. Той повтори тезата на Движение за права и свободи, че чака предварителни избори.

" Ние се готвим за предварителни избори от дълго време. Ако си отиде държавното управление, най-малко ще имаме нова опция ", сподели депутатът.
Движение за права и свободи няма да прави зиг-заг ход, ще вземем тъкмо това решение, което е взел Европейски Съюз. Ще видите. Така Аталай отговори на въпроса дали партията ще гласоподава за изпращане на оръжия в Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР