Руският енергиен гигант Газпром се срина до най-голямата си загуба

...
Руският енергиен гигант Газпром се срина до най-голямата си загуба
Коментари Харесай

Газпром се срина до най-голямата си загуба от десетилетия, тъй като продажбите за Европа се сринаха

Руският енергиен колос Газпром се срина до най-голямата си загуба от най-малко четвърт век, откакто продажбите на газ понижиха повече от половината вследствие на войната на Владимир Путин в Украйна.

Загубата от 629 милиарда рубли (6,9 милиарда долара) през 2023 година акцентира по какъв начин нашествието на съветския президент в Украйна е опустошила държавния монопол на природен газ, което е довело до внезапен спад на продажбите в Европа, неговият главен източник на доходи.

Приходите на Газпром са спаднали с съвсем 30 % на годишна база до 8,5 трилиона рубли, като продажбите на газ са спаднали от 6,5 трилиона рубли през 2022 година до 3,1 трилиона рубли.

Листваните в Москва акции на Газпром паднаха повече от 4,4 % в новините. Повечето съветски анализатори чакаха да донесе дребна облага.

Анализаторите споделиха, че загубите демонстрират по какъв начин Газпром, в миналото богат на пари „ народен първенец “, употребявал своята цитадела в енергийните доставки на Европа като геополитическо оръжие, не у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР