Руският дизайнер Валентин Юдашкин няма да може да вземе участие

...
Руският дизайнер Валентин Юдашкин няма да може да вземе участие
Коментари Харесай

Руски дизайнер бе "отменен" от Парижката седмица на модата

Руският дизайнер Валентин Юдашкин няма да може да вземе присъединяване в Парижката седмица на модата, защото той " не се е разграничил " от войната в Украйна, заяви президентът на Френската федерация на модата Ралф Толедано пред Агенция Франс Прес.

Виртуалното му ревю трябваше да се състои във вторник. 59-годишният Юдашкин, който е един от създателите на дизайна на униформите на съветската войска, е измежду постоянните участници в дефилетата в Париж. 

" Нашият екип искаше да разбере позицията на Валентин Юдашкин. Ако той беше изразил запаси по отношение на войната в Украйна, щеше да бъде мъчно да го отстраним от програмата ", изясни Толедано. 

Запитан дали то ще засегне и съветските дизайнери Уляна Сергеенко и Янина Кутюр, които гостуват на Парижката седмица на модата, Толедано изясни, че въпросът ще бъде прегледан от специфична комисия, събираща се на всеки шест месеца. Тя взема решение кои фешън къщи могат да показват сбирките си в Париж. Според него идната среща на комисията, формирана от членове на федерацията и представители на промишлеността, ще бъде през месец юни.

Луксозният и стилният отрасъл е дискретен от началото на войната в Украйна, само че повече се дистанцира от Русия и ограничава наличието си в страната. В началото на Парижката седмица на модата, която стартира на 28 февруари, Ралф Толедано прикани 110-те членове на Френската федерация да създадат дарения за украинските бежанци.

След като две години поред Седмицата на модата бе осуетена от коронавирусната пандемия, тя трябваше да се завърне в цялостния си искра. Но е невероятно да се чества, когато " чудовищни неща се случват на два часа от Париж “, сподели още Толедано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР