Руският дисидент Алексей Навални каза, че екип от тайни агенти

...
Руският дисидент Алексей Навални каза, че екип от тайни агенти
Коментари Харесай

Навални смята, че е имало най-малко три опита на руските тайни служби да го отровят

Руският отстъпник Алексей Навални сподели, че екип от секрети сътрудници на съветското контраразузнаване (ФСС) се е опитал да го убие по поръчка на президента Владимир Путин, съобщи ДПА.

Групата от ФСС (службата - основен правоприемник на тогавашното руско КГБ), образувана за осъществяване на мократа поръчка, е направила минимум два предходни опита да токсини най-отявления критик на Путин с химическото оръжие " Новичок ", твърди самият Навални във видео, качено в " Ютюб " и представено от ДПА.

Двата предходни опита се оказали несполучливи, тъй като дозите били прекомерно дребни, споделя Навални. Според него групата за мократа поръчка се страхувала, че в случай че употребява прекомерно огромно количество от отровата, незабавната гибел на жертвата щяла да бъде прекомерно лесна за следствие.

Опозиционерът, намиращ се в Германия, където лекарите го избавиха след опита за отравянето му по време на вътрешен полет със аероплан в Русия, се базира на записи от телефонни диалози и на показания на пасажери от самолета, че групата от ФСС го е следяла много време и е направила трите опита за отравяне, последният от които е бил през август в сибирския град Томск, след което той едвам не умря в самолета на път за Москва.

Независимата проверяваща организация Белингкат, взела участие в следствието, подкрепяйки Навални, съобщи в декларация, че един от сътрудниците в групата, ангажирана в опита за ликвидиране, е докладвал непосредствено на Путин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР