Руският диктатор Путин се страхува от поражение в Украйна, но

...
Руският диктатор Путин се страхува от поражение в Украйна, но
Коментари Харесай

Бивш президент на Полша не очаква мек сценарий за войната в Украйна

Руският деспот Путин се опасява от проваляне в Украйна , само че няма да може да завоюва, по тази причина ще разтегли войната с доста месеци.

Бившият полски президент Александър Квашневски е направил тази прогноза, написа уеб сайтът " Сегодня ".

Той акцентира, че " от страна на Русия можем да приказваме единствено за най-лошите сюжети ". Според Квашневски Путин от дълго време желае да завладее Украйна, тъй като не я счита за страна и обособена нация.
 ISW: Позиционни борби в Източна Украйна
ISW: Позиционни борби в Източна Украйна

Нови сражения

" Това би трябвало да е част от неговата " Велика Русия ". Но си мислех, че той ще постъпи по друг метод, ще употребява политическото си въздействие, икономическото и така нататък, само че няма да стартира война. Мислех си, че Путин има някакъв прагматизъм, който би попречил на имперските му нападателни хрумвания. За страдание, от 24 февруари насам нямам такива упования и няма да има мек сюжет ", сподели някогашният полски президент.

Квашневски също по този начин предизвести, че светът ще би трябвало да " живее с Путин още дълго време " и че политиката му против Украйна ще продължи.

" Той продължава да желае цяла Украйна да бъде в неговата зона на въздействие. Сега той знае, че това е невероятно, тъй като украинците се борят ужасно. Смяташе, че въпреки и не Западна, Източна Украйна ще посрещне съветските бойци с цветя и усмивка. Това не се случи.
 Оптимистичен и скептичен сюжет за успеха на Украйна
Оптимистичен и скептичен сюжет за успеха на Украйна

Оценка на боен специалист

Дори той схваща това, само че все пак ще продължи, тъй като не може да завоюва тази война, само че в действителност не желае да я загуби ", акцентира някогашният полски президент и добави, че не е оптимист и по тази причина счита, че е належащо да се подготвим за дълъг интервал - доста месеци, а може би и повече - на подобен мощен спор.

Квашневски означи и значимостта на ролята на Запада в спора:

" Смятам, че в случай че Западът направи това, което би трябвало да направи на тези три равнища - военна, филантропична и финансова поддръжка - ще можем да се борим дейно против експанзията на Путин. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР