Руският бизнесмен Роман Абрамович е прехвърлил контролирана от него компания

...
Руският бизнесмен Роман Абрамович е прехвърлил контролирана от него компания
Коментари Харесай

Абрамович е прехвърлил на шеф на Челси контрола върху фирма в деня на руското нахлуване в Украйна |

Руският предприемач Роман Абрамович е трансферирал следена от него компания с милиони долари вложения на шеф на британския футболен клуб " Челси " в деня на нахлуването на Русия в Украйна, заяви Ройтерс, като се базира на английски корпоративни документи.

Това е бил втори случай, в който Абрамович е трансферирал активи на непосредствен помощник, преди Англия и Европейският съюз да му наложат наказания този месец.

Според изработен от Ройтерс разбор на корпоративни документи в Лондон и Амстердам съветският предприемач по-рано е бил записан като автентичен притежател на компанията " Ервингтън инвестмънтс лимитид " със седалище в Кипър, която е правила вложения в най-малко осем компании, в това число съветската интернет търсачка " Яндекс ".

На 24 февруари шефът на " Челси " Юджийн Тененбаум е получил цялостен надзор върху " Ервингтън ", демонстрират документи от Лондонската фондова борса, представени от Българска телеграфна агенция. Той не е глобен нито от Англия, нито от Европейски Съюз, нито от Съединени американски щати.

Тененбаум, описван на уеб страницата на клуба като един от " най-близките сътрудници " на Абрамович, сподели в изказване за Ройтерс, че неговата компания е купила " Ервингтън инвестмънтс " от концерн, в който Абрамович и децата му по-рано са били бенефициенти. Той съобщи, че покупката от тръста, наименуван " Норма инвестмънтс ", е била в сходство със законите и разпоредбите.

Корпоративни документи демонстрират, че притежателят на " Челси " е трансферирал на бизнес сътрудници контрола върху две компании след началото на войната в Украйна.

Според английски корпоративни документи Абрамович също по този начин е трансферирал " Норма инвестмънтс " на своя помощник Давид Давидович в първия ден от съветското навлизане в Украйна, определяно от Москва като специфична интервенция, показва Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР