Руските войски значително са увеличили броя на ракетните атаки срещу

...
Руските войски значително са увеличили броя на ракетните атаки срещу
Коментари Харесай

Украйна: Русия значително е засилила ракетните удари

Руските войски доста са нараснали броя на ракетните офанзиви против Украйна.  Те са изстреляли 154 ракети от 10 до 20 октомври, което е седемкратно нарастване спрямо първите 10 дни на месеца. Това е съобщил по време на брифинг заместник-началникът на основното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Олексий Громов, представен от " Укринформ ".

" Анализът на потреблението на ракетно оръжие от съперника през миналия интервал демонстрира внезапно и доста повишаване на неговата активност. От 10 октомври съперникът е изстрелял 154 ракети по територията на Украйна, което е седемкратно нарастване спрямо първите 10 дни на За първите 10 дни са изстреляни 21 ракети ", сподели той. 

Той също по този начин акцентира, че съперникът е употребявал главно ракети с въздушно изстрелване.
 Зеленски: За месец свалихме десетки съветски ракети и стотици дронове
Зеленски: За месец свалихме десетки съветски ракети и стотици дронове

Украйна ускорява своята Противовъздушна отбрана защита

" Крилатите ракети с въздушно изстрелване се трансфораха в главния тип ракетно оръжие, употребявано от съперника в последно време. В същото време през предходния интервал въобще не е било маркирано потреблението на тези ракети. Броят на изстреляните ракети - 83 - надвиши броят на употребяваните ракети от този вид през предходните четири месеца - юни, юли, август и септември. За този интервал са употребявани единствено 43 ракети ", сподели Хромов.

Близо една трета - 29% - от изстреляните ракети са крилатите ракети морско изстрелване " Калибър ", които не са употребявани и през предходния интервал. Противникът също усили интензивността на потреблението на крилати ракети с наземно базиране, като бяха изстреляни осем ракети. В същото време в предходния интервал е употребена единствено една ракета от този вид.

Представителят на Генералния щаб акцентира, че успеваемостта на украинските елементи за Противовъздушна отбрана остава на задоволително високо равнище. По-конкретно, 64% от изстреляните ракети - 81 ракети от 126 - са унищожени.

Громов уточни и засиленото

" От 10 октомври врагът е употребявал 176 безпилотни летателни апарата против обекти на територията на Украйна, което е 2,5 пъти повече спрямо предходните 10 дни ", сподели Громов.
 Ракети и дронове летят по Киев и Запорожие
Ракети и дронове летят по Киев и Запорожие

Под обстрел са били и три общини в Днепропетровска област

Той добави, че 65 противников дрона са били ориентирани против обекти в град Киев. Почти половината от тях - 27 единици - са изстреляни от територията на Беларус.

От сутринта на 20 октомври съветската войска стартира масирани офанзиви против осем района на Украйна през миналия ден, които убиха и раниха цивилни.

Припомняме, че в своето видеообръщение президентът Володимир Зеленски съобщи, че за месец украинската войска е свалила десетки съветски ракети и стотици дронове.

Украйна е унищожила съвсем половината от капацитета на Русия, " основната опасност за НАТО ", сподели в четвъртък ръководителят на президентската канцелария на страната Андрий Йермак.

" Украйна към този момент е унищожила съвсем 50% от капацитета на главната опасност на НАТО в лицето на Русия ", написа Йермак в Telegram.

Той също по този начин увери, че участието на Украйна в НАТО несъмнено ще укрепи алианса. Изявленията на Йермак идват, когато ударите с дронове и ракети против столицата на Украйна Киев и други градове навлизат във втората седмица.
 Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия
Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия

Андрий Йермак: Членството на Украйна в НАТО ще укрепи съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР