Руските войски са задържали бившия кмет на окупирания град Херсон

...
Руските войски са задържали бившия кмет на окупирания град Херсон
Коментари Харесай

Руските войски са задържали бившия кмет на окупирания Херсон

Руските войски са задържали някогашния кмет на окупирания град Херсон в Южна Украйна, заяви ДПА.
Заместник-ръководителят на проруската военна администрация на Херсон Кирил Стремусов удостовери задържането на Игор Колихаев пред съветската осведомителна организация РИА Новости.
Колихаев намерено е призовавал чиновниците на градската администрация да саботират и да подценяват напътствията на новата администрация, сподели Стремусов, обяснявайки претекстовете за ареста.
Колихаев, който беше определен за кмет на Херсон, остава в града след съветската окупация, само че отхвърля да сътрудничи на съветските сили, показва ДПА. Стремусов съобщи, че Колихаев е „ воин от нацисткото обграждане “ и е съдействал доста за нанасяне на щета на „ денацификацията “ на Украйна.
Според помощничката му Галина Ляшевска Колихаев е бил арестуван от Националната армия и вътрешното разузнаване на Русия ФСБ след среща с други някогашни членове на градския съвет. Тя дефинира задържането му като похищение.
Вестник "Украинская истина “ цитира думите й, съгласно които във вторник сутринта някогашният кмет е отишъл в едно от локалните институции, където не престават да работят останалите в града чиновници на локалните управляващи. "Веднага откакто излезе от колата, него го задържаха въоръжени хора от Руската армия и по-скоро от ФСБ. Те иззеха твърди дискове от компютри, отвориха всички сейфове, търсеха документи. През това време държаха Колихаев с белезници под въоръжена защита в различен кабинет “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР