Руските войски са навлезли в покрайнините на Часовой Яр, който

...
Руските войски са навлезли в покрайнините на Часовой Яр, който
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Руската армия проникна в покрайнините на Часов Яр

Руските войски са навлезли в покрайнините на Часовой Яр, който се намира западно от Бахмут в Донецка област. Това се споделя в последния отчет на Британското военно разузнаване в обществената мрежа X, предава " Фокус ".

" Руските сухопътни сили евентуално са направили лимитирано навлизане в източните околности на Часов Яр (град, ситуиран на почти 8 км западно от Бахмут в източна Украйна). Те също по този начин евентуално са открили надзор над Ивановское (село югоизточно от Часово Яр) “, се споделя в сводката

Междувременно се оповестява, че се водят тежки боеве в градските региони на Часов Яр, където ВСУ противодействат на настъплението на съветските елементи.

" Вероятно съветските сили остават от източната страна на канала, който минава през града и съставлява спънка за тяхното придвижване “, се отбелязва в отчета.

Според Британското разузнаване е доста евентуално съветските сухопътни сили да употребяват пехота, с цел да прочистят предградията. В същото време съветските загуби са огромни.

Украинските въоръжени сили оповестяват, че съветските войски правят артилерийска офанзива на града с термобарични снаряди.

Разузнаването отбелязва, че Часов Яр евентуално ще съставлява полезност за съветските войски, защото се намира на стратегическа позиция на рид. Градът има историческо значение и за украинските въоръжени сили, които употребяват Часов Яр като логистичен център.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР