Руските войски са настъпили в района на село Вербовое в

...
Руските войски са настъпили в района на село Вербовое в
Коментари Харесай

Вербовое в Запорожка област е под руски контрол, фронтът е отместен с един километър към Работино

Руските войски са настъпили в региона на село Вербовое в Запорожка област, заяви ръководителят на локалното публично придвижване " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов пред РИА Новости, представен от " Фокус ".

" Благодарение на тактическите триумфи през последните 24 часа нашите военни изместиха фронтовата линия с километър западно от село Вербовое към Работино “, сподели той.

Според Рогов самото село Вербовое е под контрола на съветската войска и опитите за нахлуване на украински войски тук са потушени.

" Битката за Работино продължава, макар напъните на съперника да удържи селището непременно “, акцентира Рогов.

По-рано той заяви, че конфликтите са се засилили на няколко сектора от фронтовата линия в Запорожка област. Освен Работино, боевете се водят от село Вербовое към Мала Токмачка, както и в региона на селата Жеребянка и Пятихатки, североизточно от град Василевка.

Село Работино се намира на фронтовата линия в Запорожка област. Напредъкът на Киев до там бе главното достижение на миналогодишното контранастъпление на украинските въоръжени сили на това направление. Именно за завладяването му украинското командване вкарва в борба подготвени от НАТО бригади от стратегическия запас.

В края на февруари Министерството на защитата на Русия заяви, че въоръжените сили са консолидирали опорните си пунктове в Работино. Скоро Рогов разгласи, че съветските военни са овладели южната част на селото. Във вторник той посочи, че две трети от обитаемото място е в сивата зона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР