Руските войски продължават да обстрелват с ракети гражданска инфраструктура в

...
Руските войски продължават да обстрелват с ракети гражданска инфраструктура в
Коментари Харесай

Украйна: Русия продължава ракетните атаки в 4 области

Руските войски не престават да обстрелват с ракети гражданска инфраструктура в обитаемоте места в Донецка, Одеска, Луганска и Харковска области.

Това се показва в оперативната информация по отношение на съветската инвазия във фейсбук страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна , съобщи Укринформ.

" Руските войски не престават целенасоченото заличаване на цивилната инфраструктура в Украйна, като правят ракетни и бомбени офанзиви и обстрелват обитаеми места в областите Донецк, Одеса, Луганск и Харков ", се споделя в отчета.
 Руснаците напущат покрайнините на Харков
Руснаците напущат покрайнините на Харков

Градът не е бил обстрелван от пет дни

Припомняме, че през днешния ден по-рано беше обявено, че съветските войски напущат покрайнините на Харков и се придвижват към руско-украинската граница.

Информацията удостоверява за BBC кметът Игор Терехов.

По негова информация съветските военни са съумели да окупират дребна част от града единствено един път и не са останали там за дълго. Градът дълго време е бил обстрелван обаче, защото съветските войски са били доста близо.

Според него градът не е бил обстрелван от пет дни. Имало е единствено един опит на руснаците да изстрелят ракета към летището в Харков, само че тя е била свалена от украинските сили за противовъздушна защита.

" Сега в Харков е умерено и хората последователно се завръщат в града. Всички поданици са снабдени с вода, газ и електричество ", осведоми още Терехов. За страдание обаче доста жилищни здания са разрушени или развалени и следва голяма реорганизация.
 Русия буксува край Изюм, само че Украйна напредва край Харков
Русия буксува край Изюм, само че Украйна напредва край Харков

Киев подхваща стратегическа самодейност

В събота сутринта известия за изтеглянето на съветските войски от Харков пристигнаха и от други източници.

Към обяд украинските организации оповестиха, че силите им са почнали контранстъпление в направлението Изюм.

Според Генералния щаб на ВСУ, Русия концентрира напъните си върху задържането на завзетите линии и направления за доставяне . Основната цел на съветските войски е да открият цялостен надзор върху територията на Донецка, Луганска и Херсонска област и да обезпечат стабилността на сухопътния кулоар към краткотрайно окупирания Крим, се споделя в утринния отчет на Генералния щаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР