Руските войски, пристигащи в Беларус за съвместни военни учения, са

...
Руските войски, пристигащи в Беларус за съвместни военни учения, са
Коментари Харесай

Литва: Руските войски, пристигащи в Беларус, са пряка заплаха за нас

Руските войски, идващи в Беларус за взаимни военни учения, са директна опасност за Литва. Това съобщи литовския министър на защитата Арвидас Анушаускас, представен от Ройтерс.

" В актуалната обстановка считаме влизането на съветски военни сили в Беларус освен за дестабилизиращ обстановката фактор за сигурността, само че и за още по-голяма директна опасност за Литва ", написа той във Фейсбук.

Във вторник от Държавния департамент на Съединени американски щати обявиха, че са обезпокоени от план за конституционна промяна в Беларус , която би разрешила разполагането на съветски нуклеарни оръжия в страната, граничеща с Украйна и Полша.

Междувременно нарастват опасенията за евентуална съветска инвазия в Украйна. Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи в сряда, че дава спомагателна военна помощ на страната в размер на 200 млн. $. Държавният секретар Антъни Блинкън пък отпътува на небрежно проведено посещаване в Киев. Очаква се в петък той да се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров в Женева.
 Съединени американски щати отпуснаха 200 млн. $ военна помощ на Украйна
Съединени американски щати отпуснаха 200 млн. $ военна помощ на Украйна

На фона на евентуалната заплаха от съветска атака
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР