Руските войски напредват настъпват на Купянско, Лиманско и Бахмутско направления,

...
Руските войски напредват настъпват на Купянско, Лиманско и Бахмутско направления,
Коментари Харесай

Киев: Руснаците настъпват към Часов Яр, затворнически подразделения щурмуват на три направления

Руските войски напредват настъпват на Купянско, Лиманско и Бахмутско посоки, като главната им цел е да завладяват Часов Яр, а по-късно да напреднат към Краматорск и Славянск. За задачата те са хвърлили на предните линии подразделенията от някогашни нарушители " Шторм Z " и " Шторм V ", а зад тях са най-боеспособните елементи на десантните войски и морската пехота. Това съобщи командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, представен от " Украинская истина " и " Фокус ".

" Продължават настъпателните дейности на врага на Купянско, Лиманско и Бахмутско посоки. Бахмутското направление остава извънредно значимо за съветските нашественици. Там те концентрират главните си старания и са изпратили най-боеспособните елементи на десантните войски, морската пехота и образуваните от някогашни нарушители подразделения " Шторм Z " и " Шторм V ".

Целта на врага на това направление е ясна – нахлуване против Часов Яр, по-късно Константиновка, Дружовска, Славянск, Краматорск с следващо излизане на границата на Донецка област ", изясни Сирски.

Командващият Сухопътните войски на ВСУ добави, че на Лиманско направление съветските войски са минали в непрекъснати офанзиви на позициите на украинските войски в Макеевка и Тернов. Водят се бойни дейности и на Северско направление.

" Окупаторите интензивно употребяват техника по време на нападенията, която украинските бранители непрестанно унищожават ", означи Сирски.

В същото време " не стопират ежедневните щурмови дейности на съветските войски в региона на Синковка за завладяването й и основаването на плацдарм за по-нататъшно нахлуване към град Купянск ", добави той.

" Ситуацията е комплицирана. Налага се да водиме война в изискванията на превъзходството на врага както в оръжията, по този начин и в количеството на персоналния състав.

Въпреки това, командирите и централата в 24/7 режим наблюдават измененията в обстановката, проучват дейностите на съперника и своите войски, вземат ефикасни управнически решения за подсилване на защитата и заличаване на врага.

Взехме редица решения по отношение на методите за заличаване на врага директно в регионите на бойни дейности ", продължи генералът.

По думите на Сирски и на трите посоки украинските войски държат отбраната и унищожават руснаците, причинявайки им тежки загуби, които се попълнят с запаси от щурмови батальони, образувани от някогашни пандизчии.

Въпреки ежедневните загуби в хора и техника, руснаците не престават да организират настъпателни дейности.

" През първата половина на декември врагът загуби към осем хиляди военнослужещи в региона на отговорност на ОСГВ " Хортица ". Освен това са унищожени или развалени повече от 100 военни бронирани машини, 77 оръдия и минохвъргачки от разнообразни калибри.

За разлика от агресора, украинските сили за защитата се пробват да реализират триумф посредством премисленото обмисляне на военни интервенции и ефикасното потребление на артилерия, минохвъргачки, ударни дронове и дребни оръжия. А най-голямата полезност за нас е животът на нашите воини. Минимизирането на загубите постоянно е предпочитано при обмисляне на интервенции ", приключи Сирски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР