Руските военни унищожиха почти цялата критична инфраструктура в Харков. Това

...
Руските военни унищожиха почти цялата критична инфраструктура в Харков. Това
Коментари Харесай

Руските военни унищожиха почти цялата критична инфраструктура в Харков

Руските военни унищожиха съвсем цялата сериозна инфраструктура в Харков. Това съобщи кметът на града Игор Терехов.
„ Не знам какъв е проектът на врага. Почти цялата сериозна енергийна инфраструктура към този момент е унищожена, частната инфраструктура също е унищожена. Русия желае да ни сплаши, само че това е невероятно. В продължение на две години видяхме разнообразни равнища на закани, като се стартира от ДСГ в самия Харков. Имаше моменти, когато от съвсем двумилионен град оставаха единствено 300 000. Ситуацията за енергетиката е доста тежка ", сподели по-специално кметът.
Според Терехов се счита, че за възобновяване на разрушената инфраструктура ще са нужни най-малко 10 милиарда $.
Руската войска съвсем всекидневно нанася удари по Харков, намиращ се на няколко десетки километра от границата. През март бяха обявени офанзиви против най-големите енергийни уреди в Харков и района - ТЕЦ-5 и Топлоелектрическа централа " Змиевская ". Съобщава се, че са претърпели огромни вреди. Електричеството в Харков към този момент се доставя по график.
През последните дни беше обявено също, че съветските военни са почнали да хвърлят управляеми бомби върху града за първи път от 2022 година
Според кмета, макар обстрела и опасността от прекъсване на тока, в града остават към 1,3 милиона поданици, няколкостотин хиляди по-малко, в сравнение с преди войната. Нито управляващите, нито военните към момента виждат нужда от евакуация от Харков. Според Терехов съветската страна популяризира клюки за евакуацията, „ с цел да сплаши и изнерви жителите на града “. Кметът увери, че " няма суматоха в града ".
Руските войски се пробваха да завладяват Харков в първите дни на широкомащабна инвазия през февруари-март 2022 година Впоследствие фронтовата линия се стабилизира и през септември 2022 година съветските войски се отдръпнаха зад държавната граница. Обстрелът на Харков продължава. Наскоро редица както прокремълски, по този начин и самостоятелни издания писаха, че съветската войска може да готви ново нахлуване против Харков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР