Руските военни пилоти разширяват зоната на полети над Сирия и

...
Руските военни пилоти разширяват зоната на полети над Сирия и
Коментари Харесай

Руската авиация разширява обхвата си в Сирия

Руските военни водачи уголемяват зоната на полети над Сирия и стартират да патрулират в нови региони на северните и североизточните провинции на страната. Екипажите на хеликоптери споделиха на репортерите, че техните задания включват освен подкрепяне на военни полицейски елементи наоколо до сирийско-турската граница, само че и обезпечаване на сигурността на пунктовете за разпространяване на филантропична помощ в провинциите Хашек и Алепо, заяви ТАСС.

В избрани региони водачите би трябвало да летят на височина 30-50 м над земята от съображения за сигурност.

Продължителността на патрула лишава към два часа. Руски въздушен патрул минава над региони на река Ефрат, където се намират най-големите водни електроцентрали в Сирия: Табка (провинция Рака) и Тишрин (провинция Алепо).

На 22 октомври президентите на Руската федерация и Турция Владимир Путин и Тайип Ердоган на среща в Сочи одобриха меморандум за взаимни дейности за разрешаване на обстановката в североизточна Сирия.

Според документа съветската военна полиция и сирийските гранични чиновници от обяд на 23 октомври са били въведени в региони, граничещи с 30-километровата зона за сигурност, основана от Турция. На 1 ноември съветските и турските военни организират първия взаимен патрул на изток от река Ефрат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР