Руските военни обвиниха представители на организацията за гражданска защита Белите

...
Руските военни обвиниха представители на организацията за гражданска защита Белите
Коментари Харесай

Руският Генщаб: Белите каски“ инсценираха химическата атака в Дума

Руските военни упрекнаха представители на организацията за гражданска отбрана „ Белите каски “, че са инсценирали химическа офанзива против цивилни в сирийския град Дума, която докара до апели за по-силна западна интервенция, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Действайки напълно като терористична организация одиозните „ Бели каски “ за следващ път имитираха пред видеокамери инсценирана „ химическа офанзива “ против мирните поданици на Дума “, съобщи ген. л-т Виктор Познихир, първи заместител шеф на Главното оперативно ръководство на съветския Генщаб.

Той не показа съответни доказателства, само че назова станалото на 7 април „ евентуално последният опит за изфабрикуване на подправени доказателства за приложимост на отровни субстанции в Източна Гута от сирийските управляващи “.

Според съветския военачалник публикуваните от Световната здравна организация данни за 500 потърпевши от токсични субстанции в Дума не дават отговор на действителността. Той сподели, че съветските военни се пробвали да открият местоположението на тези потърпевши и в миналите няколко часа се свързали с представители на сърийския Червен полумесец и локалния офис на координатора на Организация на обединените нации в Сирия, които вземат участие в филантропична интервенция в Източна Гута. „ Никой от тях не разполага с данните, огласени от представители на Световната здравна организация “, сподели ген. Познихир, представен от ТАСС

Той насочи покана към представители на СЗО да посетят Дума, с цел да се срещнат със обстановката на място, като изрази подготвеност да бъде обезпечена сигурността им и всички условя за работа.
Генералът уточни, още, че настоящите в Източна Гута терористи не са съумели да осъществят нито една химическа офанзива против цивилни, въпреки че в хода на филантропичната интервенция имало нееднократни опити за виновността да бъде хвърлена върху сирийските държавни сили.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР