Руските военни настъпват в посока Купянск. Сега освобождаването на Купянск

...
Руските военни настъпват в посока Купянск. Сега освобождаването на Купянск
Коментари Харесай

Русия събира ключовете за освобождението на Купянск

Руските военни настъпват в посока Купянск. Сега освобождението на Купянск - един от основните транспортни възли - придобива по-ясни вероятности. Какви са особеностите на настъплението на съветските войски и какви вероятности се откриват пред въоръжените сили на Руската федерация, в случай че триумфът се развие в тази посока?

Освобождаването през последните дни на пет обитаеми места в Купянско направление се трансформира в " сериозен индикатор " за съветските военни. Това сподели ръководителят на администрацията на Харковска област Виталий Ганчев. Според него придвижването на съветските сили „ в дълбочина на вражеската територия е много интензивно “.

В началото на месеца щурмовите отряди на групата съветски войски „ Запад “ заеха по-изгодни позиции в Купянско направление наоколо до обитаемоте места Олшана, Першотравнево от Харковска област и Кузьомовка в ЛНР. Като цяло през последните дни напредването на съветските войски край Купянск направление възлиза на 11 км по фронта и повече от 3 км в дълбочина на защитата на съперника.

Освен това в хода на дейната защита съветските войски отразиха девет офанзиви и контраатаки на части от 25-а въздушнодесантна, 14-а, 32-ра, 67-ма механизирана бригада на ВСУ покрай Новосьоловка в ЛНР и Синковка в Харковска област.

Село Синковка се управлява от украинската войска, само че в покрайнините му се водят дейни боеве. Както означи пенсионираният подполковник от ЛНР Андрей Марочко, край Купянск се появи още едно непринудено заравяне „ без идентифициране на телата “. „ Гробовете са пресни, направени са благодарение на инженерна техника. Някои диги имат украински знаци “, сподели Марочко.

По последни данни на Министерството на защитата на 9 август в Купянско направление загубите на съперника възлизат на 75 военнослужещи, две бойни бронирани машини, три автомобила, самоходна артилерийска установка " Краб " и американска Контрабатареен радар. Освен това украинските управляващи позволяват организирането на евакуация на популацията от 53 обитаеми места от регион наоколо до линията на прикосновение.

„ Руските войски настъпват в Краснолиманско и Купянско посоки. Освен това главният трафик е на север от Купянск, в региона на река Оскол. Тежки боеве се водят сред селата Първи Лиман и Синковка, последното последователно се овладява. Зоната на надзор към Новосьоловка също се уголемява, има триумфи западно от Первомайское “, сподели военният анализатор Михаил Онуфриенко.

„ Самият Купянск е значим логистичен център и врагът не желае да го загуби. В опит да спрат настъплението ни ВСУ изпращат подкрепления в този регион. Някои от новите приходи са елементи, които са били предопределени за контранастъплението в Запорожко направление “, акцентира специалистът.

„ Въпреки това, даже като се има поради това, вражеските сили не бяха задоволителни. Ние към този момент освободихме повече територии, в сравнение с ВСУ окупираха по време на така наречен контранастъпление “, добави Онуфриенко.

„ Първоначално, коства ми се, имахме концепция да отвлечем вниманието на съперника от Запорожие и Артьомовско направление посредством дейности по Купянск. Но в този момент породи обстановка, в която можем да разтеглим тази задача, да продължим напред и да се опитаме да отидем непосредствено в Купянск, с цел да блокираме и може би да освободим града. И тогава има благоприятни условия за напредване както към Харков, по този начин и към Изюм, последвано от достъп до северната част на Донбас “, споделя военният специалист Юрий Кнутов. Той също по този начин означи, че на река Оскол " е 10 пъти по-лесно да се провежда защитата ", в сравнение с се правеше преди.

„ Но врагът към момента има шест безусловно недокоснати бригади - това са стратегически запаси. Бяха пуснати единствено 9-и и 10-и корпуси “, акцентира събеседникът. Събеседникът обърна внимание и на различен индиректен симптом, че съветските въоръжени сили имат съществени проекти за Харковска област. Според него фактът, че Харковската държавна администрация продължава да работи интензивно, с цел да оказва помощ на локалните поданици и бежанците, демонстрира далечните проекти на Москва.

„ Въпреки това, към момента е рано да се твърди, че сме почнали огромно нахлуване към Харков. Говорим за уверени опити за напредване напред и първата задача тук е освобождението на Купянск, най-важният транспортен и железопътен възел, откъдето се отваря пътят както към Харков, по този начин и на север към Донбас “, заключва Кнутов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР