Руските военни нанесоха още един масиран и координиран ракетен удар

...
Руските военни нанесоха още един масиран и координиран ракетен удар
Коментари Харесай

ISW: Кремъл не се е отказал от целта си да контролира Украйна

Руските военни нанесоха още един масиран и съгласуван ракетен удар по украинската сериозна инфраструктура в неправилен опит да понижат волята на украинците за битка.

Това се показва в дневния бюлетин за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Командването на украинските военновъздушни сили заяви на 23 ноември, че съветските сили са изстреляли 70 крилати ракети и пет безпилотни летателни апарата по украински обекти от сериозната инфраструктура.

Украинското командване на Военновъздушни сили заяви, че украинската противовъздушна защита е свалила 51 от съветските крилати ракети и всичките пет безпилотни летателни апарата.
 Politico: Съединени американски щати не изключват опцията Русия да употребява химически оръжия в Украйна
Politico: Съединени американски щати не изключват опцията Русия да употребява химически оръжия в Украйна

Отравянето на опозиционния деятел Алексей Навални

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са нанесли удари по жилищни здания, топлоелектрически централи и подстанции в град Киев, както и в Киевска, Виницка, Лвовска и Запорожка област.

Украински, съветски и обществени медийни източници настояват, че съветските сили са нанесли удари и по цели в Ивано-Франковска, Одеска, Николаевска, Херсонска, Черкаска, Днепропетровска, Сумска, Полтавска, Кировоградска и Харковска област. Украински публични лица оповестяват за необятно публикувани разстройства в енергоснабдяването, отоплението и водоснабдяването вследствие на съветските удари.

ISW към този момент оцени, че съветските военни към момента са в положение да нападат украинската сериозна инфраструктура в огромен мащаб в близко бъдеще, макар че не престават да изчерпват арсенала си от високоточни оръжейни системи.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр съобщи, че съветските военни неправилно считат, че унищожаването на енергийната инфраструктура ще насочи украинските старания за отбрана на тиловите региони и ще отклони украинското внимание от фронта в Източна и Южна Украйна .

Маляр съобщи, че акцията на Русия против сериозната инфраструктура няма да отслаби мотивацията на цивилното население на Украйна, а секретарят на украинския Съвет за сигурност и защита Олексий Данилов увери, че съветските ракетни удари и ударите с безпилотни самолети няма да принудят Украйна към договаряния.
 Полша желае да даде
Полша желае да даде " Пейтриът " на Украйна

Защита против съветските ракети

Видни съветски политици не престават да предизвикват намерено реториката на геноцид против Украйна. Депутатът от Московската градска дума и прокремълски публицист Андрей Медведев разгласява на 23 ноември в канала си в Телеграм дълга дрънканица, в която изрично отхвърля съществуването на украинска нация .

" Медведев назова Украйна езически фетиш към гибелта, който се покланя на изтезанията на пандизчии, и прикани за цялостно " очистване на украинската държавност в настоящия ѝ тип ".

Както ISW към този момент е съобщавала, съветският президент Владимир Путин също е употребявал сходен геноциден език по метод, който е фундаментално несъответстващ с апелите за договаряния.

Кремъл не е отстъпил от максималистичните си цели за възобновяване на контрола над Украйна, а по-скоро отчасти замъглява задачите на Русия, с цел да заблуди западните страни да окажат напън върху Украйна да изиска мир.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 21 ноември, че промяната на настоящето държавно управление в Украйна не е цел на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна, като означи, че съветският президент Владимир Путин " към този момент е приказвал за това ".

Прикриването на задачите на Кремъл, което евентуално е предопределено за западната публика, въпреки всичко обърква съветските поддръжници на войната . Изявлението на Песков евентуално цели да смекчи резултата от провоенната дрънканица на заместник-председателя на Съвета на Руската федерация Константин Косачев, който разгласи, че Русия може да възстановява връзките си с Украйна единствено след капитулацията на украинското държавно управление.
 Украйна е свалила 51 от 67 съветски крилати ракети в сряда
Украйна е свалила 51 от 67 съветски крилати ракети в сряда

Залужни: Русия не може да победи въоръжените сили на Украйна и врагът води война с цивилни

Свързан с " Вагнер Груп " боен блогър саркастично означи в отговор на изказването на Песков, че Русия напразно води война без ясна цел .

Нерешителността на Кремъл да се ангажира обществено с крайната националистическа идеология и с войната обърква и пропагандистите , които проповядват такава идеология на съветските маси. Руски политически и военни " специалисти " в предаване на съветската държавна телевизия се опълчиха на изказванието на съветския пропагандист Владимир Соловьов, че Херсонска област е напълно съветска, което би оправдало потреблението на нуклеарно оръжие.

ISW към този момент заяви, че съветският извънредно националистически идеолог Александър Дугин упреква Путин, че не се е заел изцяло с провоенната идеология. Путин нормално се стреми да балансира сред извънредно националистическите гледни точки, с цел да събере поддръжка от националистически настроената общественост, и по-умерения роман, с цел да резервира поддръжката на останалата част от съветското население .

Руските военни неуспехи и все по-големите жертви, които Путин изисква от съветския народ, с цел да продължи пагубната си инвазия, слагат в изострен проект преднамереното замазване на задачите на войната и опитите му за реторическо балансиране , което евентуално подхранва недоволството в сериозните изборни групи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР