Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана, която е руско

...
Руските военни казаха, че сирийската противоракетна отбрана, която е руско
Коментари Харесай

ТАСС: Сирийските сили са свалили 71 от изстреляните ракети

Руските военни споделиха, че сирийската противоракетна защита, която е съветско произвеждане, е свалила 71 от 103-те крилати ракети, изстреляни от Съединени американски щати и техните съдружници, оповестиха ТАСС, Асошиейтед прес и Ройтерс.

Генерал-полковник Сергей Рудской, шеф на Главното оперативно ръководство на съветския Генерален щаб заяви през днешния ден пред публицисти, че днешният ракетен удар не е взел никакви жертви - нито измежду цивилното население, нито измежду сирийските военни, а на сирийските военни обекти са нанесени минимални вреди, предава Българска телеграфна агенция.

Руските системи за Противовъздушна отбрана в Сирия - в базите Тартус и Хмеймим, са откривали и направлявали всички изстрелвания на ракети както от морски, по този начин и от въздушни носители на Съединени американски щати и Англия, само че не се намесвали. Не е записано оповестеното присъединяване на френската авиация, сподели Рудской, представен от ТАСС.

По думите свалени са всички ракети, изстреляни против четири основни сирийски военновъздушни бази, съобщи Асошиейтед прес.

Обстановката в Дамаск и други сирийски обитаеми места след ударите е спокойна, сподели генералът.

Той сподели също, че след американските удари Русия може още веднъж да прегледа въпроса дали дали да достави Сирия и други страни ракети С-300. Преди няколко години, вземайки поради настоятелните молби на някои наши западни сътрудници, ние се отказахме от доставка в Сирия на зенитните ракетни системи С-300. Имайки поради случилото се, считаме за допустимо още веднъж да разгледаме този въпрос. И освен за Сирия, а и за други страни, сподели Рудской, заяви ТАСС. Последната година и половина Русия изцяло възвърне сирийската Противовъздушна отбрана и продължава да я усъвършенства, сподели представителят на съветския Генерален щаб.

Ракетната система със междинен обхват С-300 Фаворит може да поразява цели на разстояние до 200 километра, може да се употребява против балистични и аеродинамични цели. Тези системи са на въоръжение в доста страни, в това число Китай, Беларус, Казахстан и други /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР