Руските военни изпитват затруднения с превземането на Бахмут заради 500-те

...
Руските военни изпитват затруднения с превземането на Бахмут заради 500-те
Коментари Харесай

"Готвачът" на Путин призна провала на Русия в Бахмут: Офанзивата е много изтощителна, всяка къща там е "крепост"

Руските военни изпитват усложнения с завладяването на Бахмут поради " 500-те линии на защита " на въоръжените сили на Украйна, съобщи основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. " В Артемовск (Бахмут от 2016 година, бел. ред.) е направена цитадела от всеки дом. Момчетата (от ЧВК " Вагнер ", бел. ред.) се бият за всяка къща, продължава от време на време повече от един ден. Понякога седмици за една къща ", споделя пред съветската пропагандистка организация РИА Новости той.
 
Според него завладяването на обособени къщи не води до пробив на украинската защита, защото в града има стотици такива линии. " Ако кажем 500, евентуално няма да сгрешим. На всеки 10 метра има отбранителна линия ”, сподели ръководителят на наемническата група.
 
От началото на декември 2022 година съветското министерство на защитата оповестява за продължаващо нахлуване в региона на Бахмут, който се намира в северната част на Донецка област, северно от Горловка. Градът неведнъж е именуван най-горещата точка на фронта, а в края на декември анализатори от Института за проучване на войната (ISW), че опитите на съветските сили да завладяват града с взлом са достигнали своята кулминационна точка. Под " кулминационна точка " те имаха поради обстановка, при която въоръжените сили на една от страните към този момент не могат да продължат предходния формат на военни дейности.
 
На 27 декември съветски десантни елементи бяха изпратени на помощ на ЧВК " Вагнер " край Бахмут, което също демонстрира неспособността на " вагнеровците " да поддържат предходния ритъм на нахлуване, означават анализаторите на ISW. Въпреки това те предизвестиха, че съветските сили към момента могат да правят щурмови дейности и да вършат неголеми офанзиви на дребни групи. Според военни специалисти обаче сходни офанзиви няма да донесат забележителен действен триумф.
 
Повечето от настъпателните интервенции на пехотата на ЧВК Вагнер край Бахмут са били едва подкрепени, написа английското разузнаване в резюмето си от 3 януари. Украйна от своя страна даде обилни подкрепления за отбрана на бранша през последните 10 дни. И двете страни са претърпели огромни загуби и честотата на съветските офанзиви е намаляла, съгласно английското министерство на защитата.
 
" В момента съветските настъпателни интервенции в този регион се правят единствено на равнище взвод или отряд. Малко евентуално е Русия да реализира забележителен пробив край Бахмут през идващите седмици ", сподели английското разузнаване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР