Руските власти препоръчаха на жителите на село Ньонокса в Архангелска

...
Руските власти препоръчаха на жителите на село Ньонокса в Архангелска
Коментари Харесай

Евакуират село до руския полигон с ядрената експлозия, май пак заради изпитания

Руските управляващи предложиха на жителите на село Ньонокса в Архангелска област да изоставен през днешния ден региона, поради идни действия на близкия боен полигон, където имаше гърмеж, довел до повишение на радиацията, предадоха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Получихме съобщение от управлението на полигона за планувани действия на военните управляващи. В тази връзка жителите на Ньонокса бяха призовани да изоставен територията на селото на 14 август. Това е нормална процедура при осъществяване на тествания ", сподели представителка на администрацията в град Северодвинск.

Не е ясно дали евакуацията е обвързвана с гърмежа, станал при тестване на ракетен мотор на полигона предходната седмица или пък в действителност предстоят нови тествания макар злокобният случай преди седмица, при който починаха петима съветски учени от Росатом. Едва при започване на тази седмица съветските управляващи признаха, че са били тествани нови оръжия, а съветската метеорологична работа удостовери, че в резултат на детонацията равнището на радиация в Северодвинск се е повишило 16 пъти след детонацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР