Руските власти наредиха да бъдат освободени почти 100 косатки и

...
Руските власти наредиха да бъдат освободени почти 100 косатки и
Коментари Харесай

Русия ще освободи косатките и белугите в Приморски край

Руските управляващи подредиха да бъдат освободени съвсем 100 косатки и белуги, държани в кафези в Приморски край, откакто доста обществени персони изрекоха възмущението си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Скандалът провокира гнева и на президента Владимир Путин.

Снимки на морските бозайници в тесни ограждения в залив на Японско море покрай град Находка, се появиха предходната година и провокираха вълна от рецензии. От Кремъл признаха, че 11-те косатки и 87-те белуги живеят в жестоки условия и са предопределени за обмен - на аквариуми и китайци.

Проблемът по какъв начин да бъдат пуснати китовете, без това да бъде рисково за тях, още не е позволен. Затова животните остават в загражденията, наречени от съветски медии „ затвор за китове “.

Руската Федерална работа за сигурност в понеделник повдигна обвинявания против четири компании за нарушавания на законите за риболова. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели предходната седмица, че Путин персонално се е намесил за решаването на въпроса.

Петиция за освобождението на китовете, подкрепена от артиста Леонардо ди Каприо в обществените мрежи събра повече от 900 000 подписа в интернет. Актрисата Памела Андерсън разгласява отворено писмо до Путин на уеб страницата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР