Руските власти масово раздават оръжие на доброволците от териториалната отбрана

...
Руските власти масово раздават оръжие на доброволците от териториалната отбрана
Коментари Харесай

В Белгородска област става напечено - Русия раздава масово оръжие

Руските управляващи всеобщо раздават оръжие на доброволците от териториалната защита в Белгородска област, което е в сходство със закона и по отношение на актуалната обстановка в района. Това декларира пред кореспонденти Дмитрий Песков, представител на президента Владимир Путин.

" Най-важно е, че всичко се прави в строго сходство със закона и, несъмнено, е обвързвано със обстановката, която съществува в този граничен регион. Това са ограничения, които са нужни на фона на многочислените офанзиви, които се правят от територията на Украйна ", означи той, само че не прецизира чии са тези офанзиви.

В отговор на журналистически въпрос дали Кремъл се притеснява, че оръжията могат да попаднат " в несъответствуващи ръце ", гласът на Путин споделя: " Оръжията в никакъв случай не са безконтролни. Всички контролни механизми, несъмнено, би трябвало да бъдат доста деликатно прилагани и планувани. Всъщност нямайте подозрение в това ".

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи, че обстановката в района остава тежка, на този декор е взето решение да се обезпечи самоотбрана с оръжие. На бойците бяха раздадени картечници, противопилотни оръдия и коли УАЗ. Освен това, като част от предаването на въоръжението са извършени демонстрационни учения по работа с дронове.

Териториалната самозащита на Белгородска област включва към 3 хиляди души, като на границата с Украйна са образувани седем батальона. Подразделенията на териториалната защита упражняват в района още от ноември 2022 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР