Руските власти блокираха сайт на осъдения на затвор опозиционер Алексей

...
Руските власти блокираха сайт на осъдения на затвор опозиционер Алексей
Коментари Харесай

Руските власти блокираха предизборен сайт на Навални

Руските управляващи блокираха уебсайт на наказания на затвор опозиционер Алексей Навални с указания по какъв начин да се гласоподава против претендентите на Кремъл на идните в страната парламентарни избори, съобщи Франс прес.

От Федералната работа за контрол на връзките (Роскомнадзор) обясниха в официално съобщение до Агенция Франс Прес, че са спрели достъпа до votesmart.appspot.com, тъй като уеб сайтът бил употребен за дейностите на " екстремистка организация ".

Парламентарните избори в Русия ще бъдат създадени от 17 до 19 септември без присъединяване на съдружниците на Навални, които получиха възбрана да се кандидатират или бяха принудени да емигрират. През юни организациите, свързани с опозиционера, бяха оповестени за екстремистки и главните им уеб сайтове станаха недостъпни в страната.

Навални, който през февруари получи две години и половина затвор - присъда, която назова " политическа " - прикани своите последователи да гласоподават по места за съответния претендент, който има най-хубави шансове да победи индивида, повдигнат от ръководещата партия " Единна Русия ".

Стратегията, станала известна като " мъдро гласоподаване ", реализира известни триумфи на локалните избори, създадени от 2019 година насам, изключително в столицата Москва, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР