Руските въздушно-космически сили промениха тактиката си за поразяване на цели

...
Руските въздушно-космически сили промениха тактиката си за поразяване на цели
Коментари Харесай

Маневрени ракети и дронове погребват самолетите на украинските ВВС и защитават Крим от атаки

Руските въздушно-космически сили трансформираха тактиката си за поразяване на цели в украинския гръб. Както съобщи представителят на командването на украинските Военновъздушни сили Юрий Игнат, с цел да извършат офанзиви против инфраструктурата на украинските въоръжени сили в региона на Одеса, съветските ракети и дронове интензивно маневрират и сменят цели, заобикаляйки зоните на покритие на украинската противовъздушна защита.

„ Врагът употребява разнообразни средства за въздушно нахлуване, с цел да разпръсне вниманието на противовъздушната защита и да аргументи оптимални вреди като порази задачите “, сподели Игнат.

Такава тактичност не ви разрешава да знаете коя точка ще бъде ударена. Врагът не знае дали би трябвало да приюти военна техника или да реалокира изключително скъпи товари и муниции в затворени пространства. Съответно успеваемостта на ракетните удари се усилва заради резултата на изненадата.

Както отбелязва боен водач и деец от боевете в коментар за IA Regnum при изискване за анонимност, дейното маневриране на дроновете и ракетите разрешава да се поразяват освен съответни цели на съперника, само че и да се извежда от строя изключително скъпа техника, като системи за противовъздушна защита. и самолети. По-конкретно, точно потреблението на тази тактичност може да помогне за изваждането от строя на наличните във ВСУ носители на крилати ракети, които се употребяват за офанзиви в Крим.

Събеседникът на изданието означи, че съветските Върховен касационен съд интензивно употребяват провокативни тактики съвсем през цялото време на СВО.

„ Да речем, излетява МиГ-31, който евентуално може да носи хиперзвукова ракета „ Кинжал “, или стратегически бомбардировач. Врагът реагира. Включени са радарните станции, интензивността на договарянията се усилва. По този метод врагът демаскира местоположението на системите за противовъздушна защита, центровете за ръководство и така нататък Всички получени данни се събират от електронното разузнаване, проучват се и след това се употребяват за нанасяне на удари “, означи специалистът.

В същото време самолетът, който е изхвърчал, умерено се връща в базата, без да нанася удари. Подобна процедура може да се повтаря няколко пъти дневно и всякога врагът ще бъде заставен да реагира.

Подобна тактичност може да се употребява за идентифициране на бази на военни самолети. Поради опасността от ракетен удар украинската авиация е принудена да излети и да „ изчака “ офанзивата или да се реалокира на аварийни, скрити летища. Така става допустимо да се проследят придвижванията на самолетите или да се поразят, до момента в който са във въздуха.

От друга страна, съперникът е наясно, че някои полети на бойни самолети се правят с провокативна цел. Следователно досега на изстрелване на ракетите, самолетите могат да останат на летищата, а системите за противовъздушна защита - в укритията.

За да се провокира по-силна реакция от съперника, е належащо да се сътвори действителна опасност за неговата военна техника. Именно за тази цел може да се трансформира траекторията на полета на обособени дронове и крилати ракети.

Използването на такава тактичност, означи водачът, може да разреши да се обезврежда главната ударна мощ на украинската авиация - ескадрилата бомбардировачи Су-24, оборудвани с управляеми ракети Storm Shadow/SCALP. Самолетите, ситуирани в авиобазата Староконстантинов, при положение на опасност от офанзива, се пренасочват към различни летища, оборудвани на автомагистрали или към цивилен летища.

Преди това авиобаза Староконстантинов беше неведнъж атакувана с ракети, само че врагът съумя да избави част от техниката, като подвигна бойните самолети във въздуха авансово. Въпреки това, тактиката на „ нескончаем удар “ може да принуди екипажите на самолетите да кацнат даже при съществуването на атакуващи дронове във въздуха.

„ Самолетите, които са във въздуха, не могат да кацнат умерено, тъй като дроновете във въздуха могат да долетят до базата след тях. Защото не знаят каква е крайната цел на удара. Но и те също не могат да останат във въздуха вечно. Възниква обстановка, когато в последна сметка могат да бъдат принудени да кацнат и да ги заловен. Това е може би най-слабото място на украинската тактичност “, споделя събеседникът на Regnum.

Също по този начин украинската авиация може да бъде унищожена благодарение на блуждаещите муниции „ Ланцет “, изстреляни непосредствено от „ фронтовата линия “.

По-рано в интернет се появиха няколко видеоклипа, които демонстрират, че дроновете са доста осъвременени и в този момент се употребяват за осъществяване на офанзиви в тила на въоръжените сили на Украйна. С помощта на " Ланцет " бяха унищожени минимум три изтребителя МиГ-29 на украинските Военновъздушни сили, ситуирани в авиобазата Кулбакино покрай Николаев и на летище покрай град Кривой Рог.

Според немския боен специалист Юлиан Репке, увеличението на обсега на потребление на Ланцетите съществено усложнява дейностите на украинската авиация, която е лишена от опцията да употребява летища на първа линия.

На собствен ред източникът на организация Regnum означи, че украинските въоръжени сили разполагат изстребителите в непосредствена непосредственост до фронта за прехващане на дронове и крилати ракети. С унищожаването на изтребителите успеваемостта на ракетните удари против тилните цели на врага, в това число летищата, ще се усили още повече.

Ситуацията обаче може да се промени, откакто украинската авиация получи първия обещан от Запада боен аероплан.

„ В хода на приемането им, врагът ще придобие някакво от малко малко обилни количества самолети F-16 и тогава тази тактичност към този момент няма да бъде толкоз ефикасна. Някои от тези изстребители, несъмнено, ще се употребяват за нанасяне на ракетни удари, само че някои ще извършват и задания за прехващане на ракети и дронове.

Следователно, колкото по-дълго остават във въздушното пространство на съперника, толкоз по-лесно ще бъде да ги свалите. Сега тази тактичност е ефикасна заради точковия темперамент на украинската Противовъздушна отбрана. Тогава ще би трябвало да се промени тактиката, само че в това няма нищо изключително “, - предвижда събеседникът на Regnum.

По думите на специалиста, украинските Военновъздушни сили в този момент са в извънредно отслабено положение. На въоръжение остават няколко десетки трансферирани от Полша и Чехия изтребители МиГ-29, от 15 до 20 щурмови самолета Су-25 от България, Чехия и Северна Македония, както и от 8 до 10 фронтови бомбардировача Су-24. Става дума единствено за машини, които могат да се употребяват в бойни дейности, защото заради липса на аварийни елементи, някои по-стари самолети на украинските въоръжени сили се разглобяват за тази цел.

Въпреки това, във всеки случай, преди идването на американски военни самолети, съветските въздушно-космически сили може да имат действителен късмет да извадят от строя по-голямата част от боеспособната техника на Украйна.

„ Разбира се, дузина Су-24 са като игла в купа сено. Но все едно, може да бъдат открити и потрошени. Ако изтребителите и част от противовъздушната защита бъдат извадени от строя, те към този момент няма да могат да покриват тиловите летища както преди.

Това значи, че или ще би трябвало да рискуваме и да изложат машините на офанзива, или да ги трансферират по-дълбоко в тила - в западна Украйна или даже в Полша. Но в този случай успеваемостта на техните офанзиви против нашия гръб, в това число Крим, доста ще намалее “, обобщава източникът на организация Regnum.

Според аналитичния портал Lostarmour, който учи данни от открити източници, от началото на Специалната военна интервенция, украинските Военновъздушни сили са изгубили минимум 13 изтребителя МиГ-29, девет бомбардировача Су-24, осем щурмовика Су-25 и шест изтребителя Су-27. В реалност този брой може да е в пъти по-голям, защото в статистиката са включени единствено случаите, подкрепени със фотоси и видео материали.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР