Руските въоръжени сили са извършили целенасочен преднамерен обстрел на затворническо

...
Руските въоръжени сили са извършили целенасочен преднамерен обстрел на затворническо
Коментари Харесай

Жертвите са над 50. Русия обстрелва колония с пленници от Азовстал и обвини ВСУ -

Руските въоръжени сили са направили целеустремен умишлен обстрел на затворническо общежитие в окупираното населено място Еленовка, в което са били държани украински пандизчии от полка Азов, оповестиха от Генералния щаб на украинските въоръжени сили (ВСУ).

Жертвите са повече от 50, а ранените - евентуално над 100.

По този метод съветските окупатори желаят да обвинят Украйна в осъществяването на " военни закононарушения ", а също и да прикрият изтезанията на пандизчии и разстрелите, които са били осъществени там по заповед на окупационната администрация и командването на съветските въоръжени сили, настояват от Киев.

Според командира на ракетно-артилерийското командване на армията ВСУ не са нанасяли ракетни и артилерийски удари в региона на Еленовка.

" Ракетните войски и артилерията на украинските въоръжени сили, с помощта на високоточните оръжия, получени от партньорски страни, нанасят извънредно точни удари единствено по съветски военни цели. Украинските въоръжени сили се придържат прецизно към правилата и нормите на интернационалното филантропично право и в никакъв случай не са обстрелвали и не обстрелват гражданска инфраструктура, изключително места, където има възможност да се намират военнопленници ", се споделя в изказването.

Генералният щаб дефинира като откровена неистина и провокация изказванията на Руската федерация, че ВСУ обстрелва гражданска инфраструктура и популацията.

Пропагандистите на Кремъл упрекнаха за украинските сили за удара и жертвите.

На съветската офанзива реагира и лидерът на придвижването " Азов " Андрий Билецки.

" Във връзка с удара по колонията в Еленовка, където се намират нашите от " Азовстал ". Тази нощ руснаците са умъртвили някои от азовските пленници. Руското командване показва всеобщите убийства на пленници като деяние на украинската войска. Бойците от полка са били преместени в обособена постройка ", написа той в профила си в Телеграм.

По думите му сега се събира информация за жертвите и съответните причинители на това военно закононарушение.

" Вече е явно, че това е авансово плануван акт от страна, за която понятието офицерска чест е непознато, а още по-малко спазването на Женевската спогодба, разпоредбите, законите и обичаите на войната. Русия не можа да победи Азов в почтена борба, по тази причина се пробва да ни унищожи с изменничество. Аз, от името на отрядите " Азов ", разгласявам търсене на всички, взели участие в всеобщото ликвидиране. Всеки редови реализатор и всеки уредник, без значение от позицията и местоположението си, ще бъде измамен под отговорност. Където и да се криете, ще бъдете открити и унищожени ", сподели Билецки.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР