Руските телевизии не споменават никъде днес, че войната в Украйна,

...
Руските телевизии не споменават никъде днес, че войната в Украйна,
Коментари Харесай

Руските телевизии мълчат за 100-тния ден на войната

Руските малките екрани не загатват на никое място през днешния ден, че войната в Украйна, наричана от тях " специфична интервенция ", продължава към този момент цели 100 дни. Това оповестява службата за мониторинг на Би Би Си, проследявайки отразяването на юбилейната дата в проправителствените медии. Липсва резюме на бойните дейности дотук, нито пък стана дума за " юбилейната " дата на военния спор. 

В утринните блокове те се стопираха върху нормалните обвинявания към Украйна в " разхвърлян обстрел " на неконтролираните от Киев територии, уточнява Би Би Си. Телевизионният канал " Россия 1 " обяви също, че " националистите нападнаха Мариупол и Донецк ", до момента в който Первый канал цитира " нови образци за професионализъм и неустрашимост, показани от съветските военни в отбраната на Донбас ".

Преди началото на войната коментаторите убеждаваха руските фенове, че евентуално ще отнеме единствено няколко дни, до момента в който Русия поеме контрола над Украйна. На " блицкриг " се надяваше и Путин.

Ден по-рано Meduza (обявена за медия- " чуждестранен агент "  в Русия) разяснява, че управляващите са помолили държавните медии да не се концентрират върху цифрата 100, като се базира на източници от президентската администрация. Подчертаването на продължителността на войната може да накара руснаците да се замислят за нейните цели и триумф, твърди пред изданието източник от Кремъл.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР