Руските спортисти нямат място на Олимпиадата в Париж през 2024

...
Руските спортисти нямат място на Олимпиадата в Париж през 2024
Коментари Харесай

Зеленски: Руските спортисти “нямат място“ на Олимпиадата в Париж

Руските спортисти " нямат място " на Олимпиадата в Париж през 2024 г. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон във вторник, когато страната му означи 11 месеца от началото на войната, оповестява " Франс прес ".
Прочетете още
По-специално подчертах, че спортисти от Русия не би трябвало да имат място на Олимпийските игри в Париж, написа той в " Телеграм ".

Руските сили нахлуха в Украйна на 24 февруари предходната година - единствено дни след церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Международният олимпийски комитет бързо наложи наказания на Русия и прилежащ Беларус, които Кремъл употребява като плацдарм за нападението си.

В Русия или Беларус не е проведено интернационално спортно събитие от експлоадирането на спора и националните знаци на страните са отстранени от такива огромни надпревари.

Миналата година ръководителят на МОК Томас Бах съобщи, че би искал санкциите във връзка с спорта да бъдат разширени през 2023 г. и пожела мощен украински тим на Олимпиадата в Париж и на Зимната олимпиада в Италия през 2026 година

През декември Зеленски още веднъж призова всички съветски спортисти да бъдат изцяло изолирани от интернационалните надпревари.

Украинският президент съобщи на Бах, че гневно се опълчва на мнението на Олимпийския и Параолимпийския комитет на Съединени американски щати, че съветските и беларуските спортисти могат да се състезават на Игрите в Париж, стига да не носят флаговете на своите страни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР