Руските сили за сигурност нахлуха в гей клубове и барове

...
Руските сили за сигурност нахлуха в гей клубове и барове
Коментари Харесай

Полицията нахлу в московски гей барове след решение на Върховния съд, което ЛГБТК+ движението беше обозначено като „екстремистко“

Руските сили за сигурност нахлуха в гей клубове и питейни заведения в Москва в петък вечерта, по-малко от 48 часа откакто висшият съд на страната забрани това, което назова „ световно ЛГБТК+ придвижване ” като екстремистка организация.

Полицията претърси места в съветската столица, в това число нощен клуб, мъжка сауна и бар, където се проведоха ЛГБТК+ празненства, под предлог за нахлуване с опиати, локални медии оповестиха.

Очевидци описаха пред публицисти, че документите на посетителите на клуба са били проверявани и снимани от службите за сигурност. Те също по този начин споделиха, че мениджърите са съумели да предупредят посетителите, преди да дойде полицията.

Активите следват решение на Върховния съд на Русия да отбелязя LGBTQ+ „ придвижването “ в страната като екстремистка организация.

Решението, което беше взето в отговор на дело, заведено от Министерството на правораздаването, е последната стъпка в траялото десетилетие репресии против правата на ЛГБТК+ при президента Владимир П...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР