Руските сили се доближават до контролирания от Украйна коксохимически завод

...
Руските сили се доближават до контролирания от Украйна коксохимически завод
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руските сили обграждат Авдеевка, доближават коксохимическия завод

Руските сили се приближават до следения от Украйна коксохимически цех " Авдеевка " в Донецк. Това се показва в последния отчет на Министерство на защитата на Обединеното кралство, който е оповестен в обществената мрежа X (Twitter).

" През последната седмица съветските сили не престават да нападат отдалечени села на оспорвания град Авдеевка, Донецка област. Почти несъмнено Русия се пробва да обкражи града.

За Авдеевка се водят борби от дълго време и градът е от политическо значение за Русия, поради близостта му до град Донецк.

Неотдавнашният прогрес евентуално е доближил съветските сили до държания от украинците коксохимически цех " Авдеевка ", просторен индустриален комплекс, който създава кокс и разнообразни химикали, заемащ основна тактическа позиция на север от града.

Заводът господства над основния път към Авдеевка и в случай че съветските сили го завладяват, снабдяването на града ще стане все по-трудно за Украйна.

Промишленото оборудване обаче обезпечава на Украйна локално отбранително преимущество и съветските сили евентуално ще претърпят обилни загуби на персонален състав, в случай че се опитат да нападат оборудването ".

Източник: Агенция " Фокус "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР