Руските сили са обкръжили почти изцяло Северодонецк, заяви кметът на

...
Руските сили са обкръжили почти изцяло Северодонецк, заяви кметът на
Коментари Харесай

Руската армия е обкръжила Северодонецк

Руските сили са обкръжили съвсем напълно Северодонецк, съобщи кметът на украинския град в източната Луганска област, представен от Франс прес.
Северодонецк е един от най-важните градове в Донбас, които остават под контрола на украинските управляващи.
Северодонецк е "почти обграден ", сподели кметът Олександър Стриук по украинската телевизия. Той добави, че съветската войска и проруските сепаратисти се пробват да нападат града от няколко направления, съобщи Българска телеграфна агенция.
Много от към 100-те хиляди поданици на Северодонецк към този момент са се евакуирали. 15 хиляди локални поданици обаче отхвърлят да изоставен града, изрази страдание Стриук. "Успяваме да убедим да заминат единствено 10 души дневно ", добави той.
Северодонецк и близкият негов град близнак Лисичанск от няколко седмици са подложени на обстрел от съветските сили и фронтовата линия непрестанно се доближава, отбелязва Агенция Франс Прес. Краматорск, трансформирал се в административен център на частта от Донбас, останала под украински надзор след експлоадирането през 2014 година на спора със сепаратистите, се намира на близо 80 километра на запад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР