Руските сили са нанесли масиран ракетен удар по Одеса. Те

...
Руските сили са нанесли масиран ракетен удар по Одеса. Те
Коментари Харесай

Окупаторът мощно атакува Одеса с ракети Калибър, Оникс, Х-22 и Искандер

Руските сили са нанесли масиран ракетен удар по Одеса. Те са употребявали балистични ракети Искандер-М, както и няколко вида крилати ракети. Това оповестява РБК-Украйна, като се базира на известие на Оперативно командване " Юг " във Фейсбук.

" По време на ракетната офанзива през нощта съперникът порази Одеска област с минимум 5 вида ракети от всички типове базиране: " Калибър “, " Оникс “, Х-22 и " Искандер-К “, а също по този начин употребява балистични ракети " Искандер-М “, се показва в известието на ОК " Юг “.

Съобщава се, че забележителна част от ракетите са унищожени от силите за Противовъздушна отбрана. Други са предизвикали разрушаването на пристанищната инфраструктура, на минимум 6 жилищни здания, в това число жилищни блокове.

В града има спиране на електрозахранването, което може да затрудни придвижването, евентуално ще бъде изменен маршрутът на градския превоз.

РБК-Украйна напомня, че след отдръпването си от " зърненото съглашение " Русия съвсем всяка вечер нанася ракетни удари по Одеса и региона. Така през нощта на 23 юли те са подхванали нова комбинирана офанзива против града и региона. Според ОВА (областна военна админитрация) вследствие на обстрела са потърпевши цивилни обекти и жилищни здания.

Съобщава се, че вследствие на масиран обстрел е потърпевша Преображенската катедрала в града, потърпевши са и многоетажни здания. Съобщава се е, че един човек е умрял, 19 са ранени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР