Руските сили са изстреляли хиперзвукова ракета Кинжал по Украйна, използвайки

...
Руските сили са изстреляли хиперзвукова ракета Кинжал по Украйна, използвайки
Коментари Харесай

Нов модел самолет Су-34 удари Украйна с хиперзвукови Кинжали“

Руските сили са изстреляли хиперзвукова ракета " Кинжал " по Украйна, употребявайки изтребител-бомбардировач Су-34 за първи път, съгласно съветските държавни медии, което може да означи тактическа смяна в метода, по който Кремъл употребява военновъздушните си сили във войната, написа Нюзуик.

" Самолетът Су-34 употребява хиперзвукова ракета " Кинжал " по време на въздушния удар " , заяви в понеделник подкрепяната от Кремъл организация ТАСС.

Руската " Кинжал ", известна още като хиперзвуковата ракета " Кинжал " или " Килджой ", бързо се трансформира в постоянна характерност на съветските ракетни удари против Украйна малко откакто Кремъл стартира пълномащабното си навлизане в Украйна през февруари 2022 година

Според известия на съветските държавни медии ракетата е употребена за първи път в борба в средата на март 2022 година Военновъздушните сили на Украйна са споделили на няколко пъти, че Москва е нанесла удари с " Кинжал " на украинска територия, макар че за тях се оповестява по-рядко от други типове съветски ракети.

Ракетите с въздушно изстрелване нормално се изстрелват от съветския МиГ-31К от руската ера, а не от двумоторния свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 .

Доклади на съветските държавни медии допускат, че московските стратегически бомбардировачи Ту-22М3, както и изтребителите-бомбардировачи Су-34 могат да бъдат модифицирани да носят Кинжал , само че това е първата индикация, че нов комплект самолети сполучливо е изстрелял " Кинжал ".

Модификацията на Су-34 е " разумна стъпка " за съветската войска, съгласно Сидхарт Каушал, теоретичен помощник в основания в Лондон мозъчен концерн Royal United Services Institute.

Това също ще освободи доста от съветските самолети МиГ-31, с цел да работят като прехващачи по фронтовата линия, сподели той пред Нюзуик. В този тип роля " техните далекобойни радари и прехващачи R-37 се оказаха потребни за руснаците като инструмент за задържане на украинските самолети ", добави той, като сподели, че радарната система на МиГ-31 може теоретично да разпознава крилати ракети и работи като средство за отбрана от подобни заплахи.
 Украйна: Свалихме шест кинжала и шест калибъра
Украйна: Свалихме шест кинжала и шест калибъра

Най-млако двама души са потърпевши в Киевска област

" Ако потреблението на Су-34 като ракетна установка освободи МиГ-31, може да забележим повече от тях в отбранителни функции против самолети и крилати ракети, изключително в случай че украинската ракетна опасност за съветските сили в Крим стане по-остра ", твърди Каушал.

Москва хвали " Кинжал " като едно от своите " неудържими " оръжия от последващо потомство, способни да се движат със скорост 10 пъти по-висока от скоростта на звука . Въпреки това западни специалисти допускат, че етикетирането на  " Кинжал "  от Москва като хиперзвуков е подвеждащо и че " Кинжал " може да не е толкоз невредим за противовъздушната защита, колкото Русия твърди.

" Всички индикации демонстрират, че  " Кинжал " е елементарна балистична ракета с въздушно изстрелване " с стеснен потенциал за поправяне на курса, а не истинско хиперзвуково оръжие, сподели военният специалист Дейвид Хамблинг по-рано пред Нюзуик.

Киев съумя да смъкна редица ракети " Кинжал " през последните месеци, съгласно украинската войска.

Киев съумя да смъкна редица ракети " Кинжал " през последните месеци, съгласно украинската войска.

Командирът на Военновъздушни сили на Украйна, генерал-лейтенант Микола Олесчук , сподели, че Украйна сполучливо е " Кинжал ", изстрелян от МиГ-31К при започване на май 2023 година По-късно Пентагонът удостовери, че ръководена от Украйна система, която почитан източник в Министерството на защитата на Русия " отхвърли в съветските държавни медии като " цялостна илюзия ".

До средата на юни Киев заяви, че е свалил повече от две дузини ракети " Кинжал " през последните месеци. Очевидната накърнимост на " кинжал " е евентуално изненада и стеснение за Русия, сподели английското министерство на защитата в обява в обществените медии в средата на май.
 Украйна желае 50 Patriot против съветските кинжали
Украйна желае 50 Patriot против съветските кинжали

Счита го за реалистична цел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР