Руските сили са активизирали своята дейност по цялата фронтова линия

...
Руските сили са активизирали своята дейност по цялата фронтова линия
Коментари Харесай

Окупаторите едва ли се готови за нова офанзива в Украйна

Руските сили са засилили своята активност по цялата фронтова линия и към сегашния миг понасят обилни загуби. Затова изказванията на английския вестник The Telegraph за подготовката на нова сухопътна настъпателна акция на руснаците на Харковско направление надали са реалистични. Това акцентира някогашният офицер от Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Иван Ступак пред " Канал 24 “, оповестява УНИАН.

Според Ступак устойчивостта на руснаците в борба евентуално ще бъде лимитирана за дълго време. По думите му активизирането на съветските сили на Лиманско-Купянско направление продължава към този момент няколко месеца. Руските формирования там към момента резервират бойните си качества. Теоретично те може да се употребяват при опит за пробив на защитата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). " Но никой не знае тъкмо каква е обстановката в това формирование на армията “, изяснява Ступак.

Руснаците не изпитват съществени проблеми с логистиката и техните информационни линии действат много дейно. Въпреки това през последния месец и половина в региона на Херсон ВСУ систематично унищожават доставките им на храна, медикаменти и муниции. Нанесени са обилни вреди, изключително посредством потреблението на БпЛА.

Ступак акцентира, че проблемите на Руската федерация със загубите и доставките може да доведат до съществени последици. На фона на триумфите им в разнообразни браншове на фронта, неналичието на запаси и материална поддръжка може доста да повлияе на бойната успеваемост на бойците и на самите интервенции.

" Моята визия е, че март - края на март е точката, до която те ще могат да оказват напън. След това самодейността, допускам, ще премине в ръцете на Украйна и ще има наш отговор “, увери някогашният офицер от СБУ.

Ступак напомни, че президентските избори в Руската федерация би трябвало да се проведат на 15-17 март. Може би по-късно обстановката ще се промени, защото Владимир Путин към този момент няма да се стреми към спомагателна поддръжка от жителите.

" Най-вероятно руснаците ще разгласят готовност през април. Не знаем дали ще е частична или цялостна. От момента на оповестяване на мобилизацията до изпращането на подготвен боен личен състав минават 3-4 месеца. Следователно, в случай че мобилизацията бъде оповестена през април, тогава почти през юли-август може да се видят техните нови войски “, допусна специалистът.

Ступак добави, че сходна динамичност се е следила през 2023 година. Според оценките декември можеше да стане решаващият или даже последният месец в тази война, защото ресурсите на съветската войска бяха изчерпани, само че още през октомври в Руската федерация бе оповестена частична готовност. Това разреши на Москва да изпрати забележителен брой хора на фронта и да поправя обстановката на бойното поле, изясни някогашният офицер, написа " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР