Руските сили напредват към центъра на източния украински град Северодонецк,

...
Руските сили напредват към центъра на източния украински град Северодонецк,
Коментари Харесай

Руските сили напредват към центъра на Северодонецк, ситуацията се усложнява


Руските сили напредват към центъра на източния украински град Северодонецк, подложен на обстрел от седмици. Там по улиците се водят боеве и " обстановката е доста комплицирана и тежка ", съобщи губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай, представен от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5654
Според него двама души са били ранени през днешния ден, когато колата им е била подложена на обстрел. Те са на несъмнено място. Трима медици са оповестени за изчезнали, добави губернаторът.

" Инфраструктурата на Северодонецк е унищожена, 60% от жилищния фонд не могат да бъдат възобновени ", акцентира Гайдай.

Той предизвести, че пътят сред Северодонецк и прилежащият град Лисичанск е прекомерно рисков за евакуацията на цивилни и за превозване на филантропична помощ.

Вчера Гайдай заяви, че съветските сили атакуват Северодеонецк и съобщи, че обстановката в Лисичанск се е влошила.

Северодонецк, град със 100 000 души население преди съветската инвазия в Украйна, беше подложен на артилерийски обстрел от седмици от съветската войска и проруските сепаратисти, които се бият на нейна страна. Загинаха десетки цивилни.

Северодонецк и Лисичанск са ситуирани на над 80 км източно от Краматорск, който стана административен център на украинската област Донбас, откакто през 2014 година подкрепяните от Москва сепаратисти завзеха източната част на въгледобивния район.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР