Руските сили край Бахмут са изчерпани и затова събитията може

...
Руските сили край Бахмут са изчерпани и затова събитията може
Коментари Харесай

Събитията край Бахмут наближават кулминация

Руските сили край Бахмут са изчерпани и по тази причина събитията може би наближават кулминационната точка си.

" Бойните загуби на съветските войски евентуално ще принудят съветските военни в региона на Бахмут да употребяват щурмови групи до един отряд ", считат анализаторите от Института за проучване на войната (ISW). Анализаторите цитират и представителя на източната група на украинските въоръжени сили Серхий Череватий, който към този момент заяви, че съветските войски в региона на Бахмут към този момент не работят като ротни и батальонни тактически групи, а работят на дребни групи от 10 до петнадесет бойци.

" По сходен метод през август 2022 година съветските сили в Херсонска област бяха деградирали от ротни и батальонни тактически групи до обособени групи с размер на отряд ", допълват специалистите.

Оценявайки обстановката в Херсонска област по това време, анализаторите приказваха за кулминационната точка на съветското нахлуване, защото съветското командване към този момент не е в положение да управлява ешелоните на разположената там армия.

" Темпото на нахлуване на съветските въоръжени сили край Бахмут в последно време се забави заради възходящия дефицит на персонален състав и муниции, което евентуално ще им попречи да поддържат висок ритъм на настъпателни интервенции в региона в близко бъдеще. Съобщенията за съветските военни, употребяващи групи с размер на отряд, евентуално са резултат от продължителната война на безсилие и сочат към деградация на по-големи доктринални формирования над равнище взвод ", отбелязва ISW.

Руските войски не престават несполучливите си опити да атакуван Соледар, а на 27 декември още веднъж се пробват да атакуван и Бахмут. Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че е отблъснал офанзивата на огромна група бойци на ЧВК " Вагнер ", даже съветските пропагандни медии твърдяха, че край Опитне се водят яростни боеве, които не престават от към месец.

" Офанзивните интервенции на съветските въоръжени сили в Източна Украйна разчитат в огромна степен на артилерийска поддръжка за укрепване на наземните офанзиви, а проблемите с доставките на артилерийски муниции могат доста да повлияят на способността на съветските сили да поддържат настоящия ритъм на настъпателните интервенции в региона на Авдийвка - Донецк ", добавя ISW.

Наемниците от ЧВК " Вагнер ", взели участие в щурма на украинския град Бахмут, с обидни обръщения към началника на съветския Генерален щаб го упрекват в незадоволителни доставки на муниции за фронтовата линия. Основателят на " Вагнер " Евгений Пригожин поддържа своите бойци. И това надалеч не е първият обществен спор сред другите съветски служби за сигурност, участващи в нашествието в Украйна. През 11-ия месец от войната на Путин сходни спорове станаха нещо всекидневно. Руската редакция на BBC напомня, че станалите известни такива спорове съответстват по време с неуспехите на съветските сили.
 ISW: Кремъл вербува блогъри за идеята си с властови позиции
ISW: Кремъл вербува блогъри за идеята си с властови позиции

Продължават мобилизацията, репресиите против дезертьори и депортацията на украинци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР