Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия,

...
Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия,
Коментари Харесай

Путин разреши изземването на активи на САЩ в Русия в отговор на изземването на руски активи

Руските съдилища получиха правото да употребяват американска благосъстоятелност в Русия, с цел да компенсират вредите от изземването на съветски активи в Съединените щати. Съответните разпореждания се съдържат в указа на съветския президент Владимир Путин по отношение на процедурата за компенсиране на вредите на Русия от вражески дейности на Съединените щати, съобщи ТАСС.

Става дума за движимо и недвижимо имущество на Съединени американски щати, американски компании и жители, намиращи се на територията на Русия, както и притежавани от тях скъпи бумаги, дялове в уставния капитал на съветски компании и други имуществени права на Съединени американски щати и американците в Руската федерация. 

Според указа съветски притежател на права (има се поради Руската федерация или нейната Централна банка) има право „ да се обърне към съда (...) с молба за определяне на обстоятелството на безпричинно отнемане от правото му на благосъстоятелност по отношение на решение на държавен или правосъден орган на Съединени американски щати и за компенсиране за вреди “.

Ако заявката бъде признато, съдът изпраща искане до държавната Комисия за надзор на задграничните вложения. На собствен ред комисията би трябвало да изготви за съда лист на американското имущество, което „ като се вземе поради правилото на пропорция, може да бъде употребявано “ за компенсиране на вредите, породени от конфискацията на съветски активи в Съединени американски щати.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР