Руските ракети и крилати ракети често съдържат компоненти от Германия

...
Руските ракети и крилати ракети често съдържат компоненти от Германия
Коментари Харесай

Украйна: Руските ракети често съдържат компоненти, произведени в западни страни

Руските ракети и крилати ракети постоянно съдържат съставни елементи от Германия и други западни страни, съобщи ДПА, като се базира на комисаря по глобите на украинския президент Володимир Зеленски.

" Всеки ден в нашата страна снаряди убиват хора ", съобщи Владислав Власюк пред немския вестник " Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг " (ФАЗ). Много от тях, добави той, " съдържат съставни елементи от западни страни ".

Според Украйна това е допустимо само тъй като западните наказания против Русия се заобикалят посредством други страни.

Власюк към този момент е предизвестил западните посланици в Киев за казуса на 13 юни, дружно с министъра на външните работи Дмитро Кулеба и министъра на стопанската система Юлия Свириденко, написа ФАЗ.

Според показания пред посланиците отчет максимален дял от контрабандните елементи идват от Съединени американски щати - 81%. Следва Швейцария с 8%, а Германия и Япония са на трето място в листата с 3,5%.

Според информацията в отчета от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година Русия почти е удвоила производството на балистични ракети и крилати ракети от 512 до хипотетичните 1061.

Предполага се, че немски съставни елементи са употребявани в крилатите ракети Х-101 и във разновидностите 9М728 и 9М729 на крилатите ракети " Искандер ". Твърди се, че хиперзвуковите ракети Х-47М2 " Кинжал " също съдържат съставни елементи, създадени в Германия.

Според украинския отчет общо 16 немски компании са дали материали и услуги за тези оръжия. Износът, в това число на електроника, изолационни материали и пластмаси, е сбъднат основно през Китай, само че също и през Централна Азия, Кавказ и Турция.

Тъй като продажбите са се осъществявали посредством фиктивни компании в директните страни, някои компании може даже да не са знаели къде отиват продуктите им, се показва още в отчета.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР