Руските предложения за гаранции за сигурност включват изтегляне на силите

...
Руските предложения за гаранции за сигурност включват изтегляне на силите
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Русия иска силите на НАТО да напуснат България! ГЕРБ настоява спешно в парламента да дойдат Кирил Петков и министър Генчовска

Руските оферти за гаранции за сигурност включват евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния, които се причислиха към алианса след 1997 година, заяви съветското външно министерство, представено от РИА Новости и Ройтерс.

" Един от стълбовете на нашите начинания, споменат от вас, е умишлено дефиниран доста ясно и не разрешава двусмислени тълкувания. Става дума за изтеглянето на задграничните сили, съоръжение и въоръжение, както и други стъпки за връщане към конфигурацията от 1997 година на територията на страни, които към тази дата не са били членки на НАТО. Това включва както България, по този начин и Румъния ", съобщи външното министерство в писмени отговори на въпроси за годишната конференция на Сергей Лавров.

Така министерството отговори на въпроса какво значи за България и Румъния настояването на Русия НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 година

Новината заяви от парламентарната естрада и ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която изиска Кирил Петков и министър Генчовска незабавно да бъдат извикани в Народното събрание, защото е зстрашен суверенитетът на България.

В края на 2021 година Русия разгласява планове на контракт със Съединени американски щати и на съглашение с НАТО за гаранции за сигурност.

В частност Москва изисква правни гаранции от западните сътрудници против по-нататъшното разширение на НАТО на изток, против присъединението на Украйна към блока и против основаването на военни бази в постсъветските страни, написа РИА Новости.

Преди два дни генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг съобщи, че е поканил Москва и съдружниците от пакта за нови диалози, в които да се търсят механизми за деескалация на напрежението сред Украйна и Русия.

Руски военнослужещи, танкове и въоръжение са струпани през последните седмици край Украйна.

В края на предходната година Владимир Путин насочи остро предизвестие към НАТО. Президентът предизвести, че ще отговори твърдо на всяка провокация към Русия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР