Руските пилоти, които прехванаха и тормозиха американски дрон миналата седмица,

...
Руските пилоти, които прехванаха и тормозиха американски дрон миналата седмица,
Коментари Харесай

Белият дом: Руският пилот, който се вряза в американски дрон, е в най-добрия случай идиот

Руските водачи, които прехванаха и тормозиха американски дрон предходната седмица, бяха наградени.

Попитан на брифинг за премиите, почитан чиновник на Белия дом разяснява:

„ Ако това е смелост, тогава допускам, че имат друго определение за това “, сподели Джон Кърби.

Белият дом насочи най-острите си рецензии до момента към съветски водач, който вряза военен аероплан в американски боен дрон, като почитан чиновник назова лицето в най-хубавия случай „ глупак “.

Министерството на защитата на Русия награди предходната седмица двама водачи, които прехванаха американски боен дрон MQ-9 Reaper над Черно море няколко дни по-рано. Един от водачите на изтребителя Су-27 закача дрона, счупвайки витлото му.

Попитан от кореспондент по време на брифинг за пресата в сряда за мислите му по отношение на премиите, представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби раздра Русия за случая и не се сдържа да подлага на критика остро водача.

„ Не знам за друга войска в света – друга военновъздушна мощ в света – която да награди водач за удар в дрон “, сподели Кърби. „ Ако това е смелост, тогава допускам, че имат друга формулировка за това. Нелепо е, обидно е.

„ Сега не знаем дали този водач се е опитвал съзнателно да удари този дрон или не, само че той го направи – видео доказателствата бяха много безапелационни “, продължи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР