Руските отбранителни позиции показват, че окупаторите възприемат перспективата за украинско

...
Руските отбранителни позиции показват, че окупаторите възприемат перспективата за украинско
Коментари Харесай

ISW: И Кремъл знае, че настъплението в Херсон ще продължи

Руските отбранителни позиции демонстрират, че окупаторите възприемат вероятността за украинско контранастъпление през река Днепър като сериозна опасност .

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите показват, че изборът на укрепления на съветската войска на и към Кинбурнската коса демонстрира, че нашествениците не възнамеряват да задържат позиции в района, в случай че украинските въоръжени сили стартират контраатака против нея.
 ISW: Студът усложнява бойните дейности в Украйна
ISW: Студът усложнява бойните дейности в Украйна

Продължават проблемите с мобилизацията и опитите за депортиране на украински фамилии

" Най-вероятно руснаците чакат украинците да освободят Кинбурнската коса и имат намерение да им попречат да напреднат към континенталната част на Херсон и да се защитят от нахлуване в региона директно към връзката на косата с континенталната част ", допуска ISW.

Специалистите изясняват, че равните отбранителни линии в района обезпечават на съветските сили няколко аварийни позиции, в случай че една отбранителна линия падне, а другите останат.

" Защитните уреди край Кося демонстрират, че съветските сили са озадачени от това, че украинските сили биха могли да се закрепят на или покрай Кося и да я употребяват като база за нахлуване от запад ", допълват от Института за проучване на войната.
 ISW търси съветски отчет, че Кремъл има потребност от 5 млн. мобилизирани за победа
ISW търси съветски отчет, че Кремъл има потребност от 5 млн. мобилизирани за победа

Иран ще продължи да поддържа Русия, макар убитите инструктори

Основните посоки на военните дейности, които не престават и на 27 ноември:
Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските управляващи се приготвят за нова вълна на скрита готовност, която ще стартира на 10 декември в Русия и в окупираните от Украйна територии. Руските блогъри необятно подлагат на критика Федералната митническа работа на Русия за забавянето на митническото оформяне и недопускането на артикули с двойна приложимост, изпратени от доброволчески придвижвания на съветските военни. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски на линията Сватово-Кремина организират отбранителни интервенции в региона на Купянск и настъпателни дейности западно от Кремина. Руски източници оповестяват, че украинските сили са траяли контранастъплението при Сватово и Кременна. Руските сили не престават настъплението си край Авдеевка. Руските войски нанесоха удари по градовете Днепър, Кривий Рих и Запорожие. Руските окупатори не престават да транспортират принудително украински деца от окупираните територии на Луганска област до Руската федерация под претекст, че децата се нуждаят от специфични медицински грижи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР