Руските окупационни сили нападнаха Украйна с безпилотни самолети тип Шахед“.

...
Руските окупационни сили нападнаха Украйна с безпилотни самолети тип Шахед“.
Коментари Харесай

Русия поднови нощните атаки с ирански дронове

Руските окупационни сили нападнаха Украйна с безпилотни самолети вид „ Шахед “. В доста райони беше оповестена въздушна паника. За изстрелването на противников дронове оповестиха военновъздушните сили на Украйна в 22:15 ч. на 6 юли. Руснаците изстрелват дронове от Приморско-Ахтарск в посока Азовско море. Регистрирани са общо три талази на изстрелване.

Заради това в южните региони беше оповестена паника, като локалните телеграмни канали писаха за работата на системата за противовъздушна защита.

Около 1 часа след среднощ Виталий Ким, шеф на ОВА в Николаев, съобщи, че „ най-малко 1 мотопед (дрон-б.р.) “ лети към Николаев. По-късно той заяви, че дронът „ е тръгнал “ към Очаков.

„ Донецка област, Запорожие – интензивност на тактическата авиация на съперника, възможност за потребление на въздушно оръжие. Не подценявайте предизвестията за въздушна заплаха “, обявиха военните.

През нощта на 6 юли Украйна сигнализира за изстрелването на ракети „ Калибр “ от Черно море от съветските окупатори. По време на ракетната офанзива в Лвов се чуха мощни детонации.

Още след угасването на светлините началникът на Организация на Варшавския договор в Лвов Максим Козицки съобщи, че руснаците са поразили с ракета жилищна постройка. Към 6 ч. сутринта към този момент се знаеше, че трима души са починали вследствие на нападението. В следобедните часове под руините бяха открити още жертви на удара. Съобщава се, че съветската ракета е умъртвила общо шест души.

През нощта на 7 юли Организация на Варшавския договор на Лвов заяви, че отдолу под руините е извадено тялото на още една жена. С това броят на починалите доближи седем души. Спасителите не престават да разчистват руините на разрушената постройка.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР