Руските окупатори извършиха масиран терористичен ракетен удар срещу множество украински

...
Руските окупатори извършиха масиран терористичен ракетен удар срещу множество украински
Коментари Харесай

Терористична Русия удари с ракети множество украински градове

Руските окупатори направиха масиран терористичен ракетен удар против голям брой украински градове. Рашистите използваха осем стратегически бомбардировача Ту-95МС от летище Оленя. 
 
По информация на ръководителя на Черкаската регионална военна администрация (ОВА) Игор Табуренц, отломките от една от свалените ракети са паднали върху обект от обществената инфраструктура, вследствие на което 5 души са потърпевши, а най-малко един е покрит.  УНИАН  съобщи, че е потърпевш и хотелски комплекс, който се намира в центъра на град Черкас. 
 
Удари в Киев 
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че има гърмежи в Дарницки регион на украинската столица. От ракетните отломъци е развалена газоснабдителна тръба, само че пожоар няма. Има разрушени нежилищни здания. Хоспитализирани са две девойки - на 18 и 9 години.  
 

 
Взривове в Харков
Началникът на Харковската ОВА Олег Синегубав заяви за увреждане на гражданска инфраструктура. " Окупаторите нанесоха шест удара по град Харков, в частност в Слободски регион. Има увреждания на градската инфраструктура, ревизира се информацията за потърпевши. Службите за изключителни обстановки работят на местата, изумени от ударите ", съобщи той. 
 

 
Взривове в Ровно
В град Ровно са чути гърмежи към 6,20 ч. В част от града бе изключено електричеството ", оповестяват локалните Средства за масова информация. Ръководителят на Ровненската ОВА Виталий Ковал удостовери съветските ракетни удари по града. " Ровно, Има удари от противников ракети. Работят съответните служби ", декларира той в известие в Telegram.
 

 
Взривове в Лвовска област
Според информацията на началника на Лвовската ОВА Максим Козицки, към 06,25 ч. врагът е нанесъл три ракетни удара по територията на Драгобич. " Да от ударите са по индустриален обект. Има пожар в един от цеховете, опустошен е триетажен склад, изгорялата повърхност е към 30 кв. м ", заяви Козицки. 
 

 
Според неговата информация, различен ракетен удар е поразил частен двуетажен дом. Има пожар. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР