Руските окупатори губят инициативата в Бахмут, на фона на ограничени

...
Руските окупатори губят инициативата в Бахмут, на фона на ограничени
Коментари Харесай

ISW: Руснаците губят инициатива в Бахмут

Руските окупатори губят самодейността в Бахмут, на фона на лимитирани контраатаки от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), показва Института за проучване на войната (ISW).

Анализаторите показват, че както украинското, по този начин и съветското военно министерство към този момент признават напредъка на ВСУ в региона на Богдановка (5 км северозападно от Бахмут) и Ивановски (6 км западно от града).

Междувременно, акцентират от ISW, шефът на " Вагнер " Евгени Пригожин продължава с острите рецензии към министерството на Сергей Шойгу. Според него това, което съветските военни управляващи назовават " териториални придобивки " и " завладяване на нови позиции ", е в действителност отдръпване.

Макар контраатаките на украинските сили да са лимитирани, Русия към този момент е изгубила самодейността на бойното поле, означават специалистите.

Въпреки това успеха на Киев н Бахмут може да е пирова - в отбраната на града бяха изгубени огромен брой от най-елитните бойци. А в идното нахлуване ще вземат участие най-много мобилизирани бойци, които още не са тествани в бойни условия.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР