Руските министри на външните работи и на отбраната ще пристигнат

...
Руските министри на външните работи и на отбраната ще пристигнат
Коментари Харесай

Двама руски министри обсъждат в Турция евентуално примирие в Либия

Руските министри на външните работи и на защитата ще дойдат през днешния ден на посещаване в Турция. Сергей Лавров и Сергей Шойгу ще беседват в Истанбул с сътрудниците си Хулуси Акар и Мевлют Чавушоглу, а измежду главните тематики на диалозите им се чака да бъде обстановката в Либия и Сирия.

Руската и турската делегации ще беседват в Истанбул. Очаква се те да обсъдят вероятно помирение в Либия.

Турският президентски представител Ибрахим Калън съобщи в петък, че решението на спора би трябвало да бъде политическо, а не военно. Той уточни, че Анкара няма да отхвърли никоя самодейност за помирение в Либия, само че е значимо да се види „ от кое място идват тези апели и какви са претекстовете им ".

Командирът на въоръжена войска в Източна Либия ген. Халифа Хафтар предходната събота одобри да съблюдава препоръчаното от Египет помирение, откакто в последните няколко седмици силите му претърпяха загуби, нанесени им от Правителството на националното единодушие в Триполи.

Дипломатическият сътрудник на телевизия Си Ен Ен Тюрк Сена Алкан заяви, че през вчерашния ден са се провели срещи сред съветска и турска експертни делегации с присъединяване на военни, дипломати и представители на разследващите служби на двете страни.

Междувременно на посещаване в Турция идва и иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф. В понеделник той ще посети и Москва. В Турция и Русия той ще разиска с сътрудниците си двустранните връзки, районни и интернационалните въпроси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР