Руските медии обърнаха внимание основно на полупразната зала на Общото

...
Руските медии обърнаха внимание основно на полупразната зала на Общото
Коментари Харесай

Унизително, но не и провал. Резултатите от посещението на „удавника“ Зеленски в Общото събрание на ООН

Руските медии обърнаха внимание главно на полупразната зала на Общото заседание по време на речта на Зеленски, изказването на полския президент Дуда, който съпостави Украйна с удавник, който е подготвен да удави спасителя си, зърнения спор сред Варшава и Киев

А също и отхвърли на Конгреса на Съединени американски щати да даде на президента на Украйна естрада за изявление пред американските законодатели.

От това се заключава, че пътуването на Зеленски зад океана е неуспех и Западът надали не ще изостави Украйна у “тре. Но дали е по този начин?

Първо, дано си спомним каква цел е преследвал Зеленски, по-късно ще определим по какъв начин я е осъществил и едвам тогава ще създадем умозаключение за неуспеха или триумфа на визитата. В последна сметка става дума за задачата и нейното осъществяване, а не за външни прояви на харесвания/нехаресвания. Спомнете си вица за Змей Горинич, който не излиза да се бие с Богатира: „ Е, страхливец, дау слаб, да, презрян червей. Но по тази причина пък остана жив! “ (Змейът извърши задачата си, само че не се интересува какво мисли Богатирът за него).

Зеленски пътуваше, с цел да подсигурява запазването на поддръжката на Запада за Украйна след несполучливия „ контранаступ “ на ВСУ и усилването на позициите на политиците в Съединените щати, изискващи съглашение с Русия за мир (примирие) посредством подчинение на украински територии, може би даже по-големи от тези, които съветските въоръжени сили управляват или ще управляват сега на започване на договарянията.

Е, да забележим дали е решил този проблем?

Да стартираме с полупразната зала. Това е чист неуспех на украинските пропагандисти. Ако не бяха почнали да мамят с хроникалните фрагменти и не бяха получили история, в която Зеленски, до момента в който е в залата, слуша себе си по какъв начин приказва на трибуната, никой въобще нямаше да обърне внимание на това. Факт е, че половин зала за Общото заседание на Организация на обединените нации е доста добре.

Повече хора ще слушат единствено водачите на Русия, Съединени американски щати, Китай или някой съвременен „ халиф за един час “. По-малко хора слушаха Шолц, в сравнение с Зеленски. Като цяло, за водачите на страни като Украйна или някой различен бантустан на Запада, и двадесет слушатели са добре. Случва се да са и по-малко.

Така че политикът Зеленски, макар че към този момент не събира цялостни зали, както правеше комедиантът Зеленски, към момента има много прилична аудитория. Не знам по какъв начин беше планувана речта му. Възможно е да е имало доста хора, просто тъй като той приказва първоначално и те не са имали време да се уморят и да си тръгнат, само че факт е, че половин зала е доста за Зеленски. Не е неуспех.

След това имаше задочна престрелка с Дуда и Моравецки по зърнения въпрос, показателен отвод на Дуда да се срещне със Зеленски в Организация на обединените нации, известната фраза за удавника и намек, че оръжията идват в Украйна основно през полска територия. И?

А до края на деня Украйна се контракти със Словакия да анулира възбраната за импорт на нейни селскостопански артикули, откакто създаде механизъм за лицензирането им, а Полша напълно публично разгласи, че е подготвена за договаряния за формат за работа с украинско зърно и това ще удовлетвори и двете страни.

Неофициално поляците обърнаха внимание на Киев на това, което към този момент беше ясно: след три седмици ще има избори и позицията на Полша към този момент няма да е толкоз твърда. Бъдете търпеливи, ще реализираме съглашение, само че към този момент дано се срещнем и да обсъдим.

Това, несъмнено, не е победа. Но не е и проваляне. Това не е разкъсване с Полша, в противен случай, Варшава акцентира, че ще продължи да избавя този удавник, а суровостта на тона е подбудена от угриженост за украинските ползи. Украинското зърно няма да стигне до източноевропейския пазар в същите размери, само че преносът към Западна Европа явно ще се отвори и част от него ще попадне в Източна Европа - локалните корумпирани чиновници също желаят да ядат.

Следователно загубите на американските „ фермери “, които имат украинските агрохолдинги, няма да бъдат пагубни, облагите въпреки всичко ще останат, което значи, че ще се резервира поддръжката им за Зеленски, който, за разлика от всички предходни президенти на Украйна, се оказа единственият който чинно и въодушевено се втурва да взема решение проблемите им при първото изсвирване.

Съответно също те ще окажат напън върху Конгреса, настоявайки да не отслабва поддръжката за Киев, по този начин помагайки на администрацията на Байдън, която от дълго време е в една лодка със Зеленски, да извлече ново финансиране за Киев.

Липсата на среща с Байдън в Ню Йорк не е проблем, защото Зеленски съчета присъединяване в седмицата на високо ниво на Организация на обединените нации с посещаване в Съединени американски щати. Той се срещна с Байдън във Вашингтон и „ положителният дядо “ даде обещание да продължи да му оказва помощ, доколкото е допустимо. Сега той има по-малко благоприятни условия, защото Конгресът не е податлив и не желае да гласоподава нови 24 милиарда $ на Украйна, само че той ще опита.

Отказът на Конгреса да изслуша речта на Зеленски сигурно е неприятен знак за него. И не тъй като американските законодатели към този момент са го слушали, а и той няма да каже нищо ново. Чужденците приказват в Конгреса не с цел да кажат нещо ново, а с цел да могат Съединените щати да показват народен консенсус по въпроса за поддръжката на даден политик и страната му.

Въпреки това се състояха срещи с няколко авторитетни конгресмени, фразата на Зеленски, че в случай че помощта спре, Украйна ще претърпи проваляне, беше освен чута, само че и тиражирана.

Следователно в този момент политическата мощ на Запада, която поема отговорността за прекъсването на военната и финансовата помощ на Киев, ще бъде в очите на политиците и обществото отговорна за геополитическото проваляне на Запада в това направление. Всеки миг ще могат да им припомнят, че Украйна беше подготвена да води война още, само че те са се отказали.

Може да се допусна с огромна степен на възможност, че Конгресът ще понижи апетита на администрацията един и половина до два пъти, само че въпреки всичко ще окаже помощ. Освен това това ще бъдат единствено директни средства, които идват като обособен ред в държавния бюджет. И несъмнено ще има помощ, включена в бюджетите на разнообразни ведомства и така нататък Европейски Съюз също няма да спре да дава пари.

След Съединени американски щати Зеленски отиде в Канада, чието държавно управление обичайно флиртува със мощната украинска диаспора, която има „ златна акция “ при образуването на парламентарно болшинство. Мисля, че и там ще получи нещо. Отава ще би трябвало да направи някакъв алегоричен жест на поддръжка.

Какъв е резултатът?

Зеленски беше унижаван, постоянно демонстративно. Показаха му, че към този момент не е любимецът на Запада и предлагането да си затвори устата и да не смее да подлага на критика стопаните си към този момент не беше другарска смешка, а мощна рекомендация. Но в това време екипът на Байдън и поляците потвърдиха, че са в една лодка с него и ще дават поддръжка в бъдеще, доколкото могат. И освен те.

Зеленски към момента не е отлетял от Съединените щати за Канада, а английският кабинет разгласи, че има намерение да изпрати още военна помощ на Украйна: системи за противовъздушна защита, артилерия, снаряди и други консумативи (без бронирани машини, само че дузина танкове бяха изпратени от шведите, без самолети, само че Белгия разгласи подготвеност да трансферира дузина F-16 в Украйна още през януари идната година, а и американците оповестиха, че първите Abrams ще дойдат в Украйна идната седмица).

Всичко това, несъмнено, няма да избави Украйна, както не я избавиха и миналогодишните доставки. Никой в самия Запад не се съмнява в окончателното проваляне на Киев. Но беше решено да се удължи мъката, с цел да може Западът да контракти за себе си по-благоприятни условия за мир/примирие от Русия.

Те ще дават по-малко, в сравнение с са давали преди, непрекъснато ще ви припомнят, че украинците крадат прекалено много, дискредитирането на киевския режим в западната преса ще продължи (трябва да се подготвим за неизбежния край). Но кислородната възглавница към момента няма да бъде отстранена.

Някои западни елити желаят да се отърват от Украйна напролет - лятото на 2024 година (това ще бъде надзорен изстрел в главата на екипа на Байдън на президентските избори), някои желаят да устоят до ноември, тъй че радикалните ястреби да имат късмет на американските избори. Зеленски обаче реши главната задача, която стоеше пред него: сега нито той, нито Украйна няма да бъдат отписани.

Ние сме привикнали да измерваме всичко по себе си. Разбира се, в случай че отношение като това към Зеленски, Съединените щати бяха показали даже не към президента, а към външния министър, министър-председателя или ръководителя на някоя от камарите на съветския парламент, това би било не просто оскърбление, само че и неуспех на външната политика, дипломатическа злополука.

Но дребните, небогати бантустани, подвластни от благоволението на спонсори и настойници, въобще не са толкоз взискателни. Техните режими са подготвени на всевъзможни унижения, единствено и единствено да продължат да получават пари и оръжия.

Защото това показва не толкоз на света (който напълно не се интересува), а на техните съперници в личната им страна, че те към момента са оторизирани представители на спонсора, че той към момента ги цени и няма да реалокира залога си върху съперниците в битката за власт и достъпа до финансовите потоци.

Така в чужбина Зеленски завоюва главната си партия против вътрешните политически съперници. Вашингтон, Лондон и Варшава обществено се съгласиха да удължат мъката му. Що се отнася за останалото – е, ще се забърше, не му е за първи път.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР